Férfi kézilabda BL - Négyes döntőbe jutott a Veszprém

Az első mérkőzésen múlt csütörtökön 36-29-re győzött a Veszprém.
Az elődöntő sorsolását kedden rendezik, a kölni négyes döntőre pedig június 18-19-én kerül sor.
Bajnokok Ligája
A veszprém irányítójátékosa sem érti mi történt a BL kölni négyes döntőjében
TEGNAP 09:05
A veszprémiek tizedik alkalommal jutottak a legjobb négy közé a BL-ben, a kölni tornán pedig hetedszer vehetnek részt.

Eredmény, negyeddöntő, visszavágó:
  • Aalborg HB (dán)-Telekom Veszprém 37-35 (20-21)
Továbbjutott: a Veszprém, 71-66-os összesítéssel.

A vendégek teljes kerettel érkeztek, a dánoktól viszont Sebastian Henneberg, Martin Larsen, Andreas Holst, Sebastian Barthold, Benjamin Jakobsen és Lukas Sandell is hiányzott, ráadásul a bemelegítés során Aron Palmarsson is megsérült.
Az előző idényben BL-ezüstérmes Aalborg a meccs elején nem tudott lendületbe kerülni, a jól védekező veszprémiek kontrollálták a játékot, később azonban jöttek a gyors ellenakciók és a könnyű gólok a hazaiaktól. Kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott a dán csapat, ám ezt a vendégek kihasználták és a találkozó negyedénél már 10-7-re vezettek. Csakhamar Jesper Nielsent is elveszítették sérülés miatt a házigazdák, de nélküle is egyenlítettek, majd jól tartották magukat. Időnként a Veszprém is elővette a hét a hat elleni taktikát, és a meglehetősen hektikus első félidő után 21-20-ra vezetett.
Egy ideig a szünet után sem változott a játék képe, egyik oldalon sem remekeltek a védelmek, így továbbra is sok gól született. A vendégek megint elléptek három találattal, ám az Aalborg ezúttal is egyenlített, sőt a 48. percben - a meccs során először - a vezetést is átvette. Kettős kínai figurából is betaláltak a dánok, akik 6-1-es sorozatot produkáltak, majd nyitott védekezésre váltottak. A veszprémiek támadásai igencsak akadoztak, és bár végül kikaptak, a továbbjutásuk nem forgott veszélyben.
A hazaiaknál Kristian Björnsen és Buster Juul-Lassen kilenc, Nikolaj Christensen hét gólt szerzett, Simon Gade kilenc lövést védett. A túloldalon Rasmus Lauge Schmidt és Kentin Mahé hat-hat, Gasper Marguc öt alkalommal talált be, Vladimir Cupara hatszor, Rodrigo Corrales négyszer védett.
A két csapat hatodik egymás elleni mérkőzésén három veszprémi siker mellett harmadszor nyert az Aalborg.
(MTI)
Kézilabda
Nem egy, hanem rögtön két olimpiai bajnokkal erősít a Telekom Veszprém
23/06/2022 11:00
Bajnokok Ligája
Ha papíron nem is volt igazán sikeres a Veszprém szezonja, az öltözőt nagyon rendberakták Ilićék
22/06/2022 10:54