Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Roglič: „Azért elég nehéz úgy tekerni, hogy nem a győzelemért mész”

Bodnár Gergő

Publikálva 15/09/2023 - 10:57 GMT+2

Csütörtökön már olyan stílusban versenyzett a Jumbo-Visma, amire sokan az Anglirun számítottak tőlük. Vingegaard és Roglič tempót ment a főmezőny elején, figyeltek a piros trikósra, a nap végén Sepp Kuss még növelte is az előnyét összetettben. Már csak a szombati szakaszt kell kihúzni, és jöhet a madridi ünneplés. Roglič viszont elmondta, neki elég nehéz úgy tekernie, hogy nem mehet a győzelemért.

Evenepoelnak három szakasz és pöttyös, Kuss egyre pirosabb – összefoglaló

„Ez volt a tervünk, erre kértek minket előző este. Ennek megfelelően mentünk, és nem is változott semmi.
Így válaszolt arra a kérdésre Primož Roglič, hogy milyen céllal vágtak neki a csütörtöki szakasznak.
Ahol az Angliruval ellentétben nem voltak támadások, a Jumbo-Visma (magához képest persze) látványosan nem csinált semmit. Vingegaard és Roglič tempót ment a főmezőny elején, figyeltek a piros trikósra, és a nap végén Sepp Kuss még növelte is az előnyét összetettben.
A 8 helyett – Jonas Vingegaard leszakadása miatt - már 17 másodperccel vezet. A Jumbo-Visma a szerdai kritikák után tényleg úgy ment a 18. szakaszon, hogy ne történjen semmi extra, és Kussnak lehetőleg nyugodt napja legyen.
Bár nem volt ez akkora meglepetés, mert a csütörtöki szakasz rajtja előtt Vingegaard pont ezt ígérte.
„Kifejezetten jó volt Seppért menni. Ahogy már többször mondtam, az ő Vuelta győzelmének nagyon tudnék örülni. Ugyanakkor kár lenne tagadni, hogy nehéz úgy versenyezni, hogy nem a győzelemre mész. Erről megvan a saját véleményem, de ezt beszéltük meg, és ennek szellemében tekertem” – jegyezte meg Roglič, aki szinte biztosan a 3. helyen zárja majd a Vueltát.
Nem mellesleg az Anglirun pályafutása 19. GT-szakaszgyőzelmét ünnepelhette, amivel az aktív versenyzők között második helyen van Mark Cavendish mögött.
A 18. szakasz végén még a kissé leszakadó Jonas Vingegaard is arról nyilatkozott, hogy a megbeszéltek szerint versenyeztek, és már csak szombati szakaszt kell túlélni ahhoz, hogy jöhessen a madridi ünneplés.
„Jó, hogy visszafizethetek neki valamennyit azért, amit értem és Primožért tett az elmúlt években. Seppért mentünk, és szombaton is érte fogunk” – mondta Vingegaard, aki 17 másodperc hátránnyal áll a 2. helyen.
„Hatalmas megtiszteltetés és igazán extra élmény volt, hogy két ilyen szupersztár húzta előttem a sort. Most azért védekezőbb taktikára váltottunk, és már az Angliru előtt is ez lett volna a terv. De mindig vannak hibák, hisz ilyen az emberi természet. Nem fogok belemenni a vitákba, mert nagyon sokan betaláltak minket, és azt is elhiszem, hogy a tv előtt ülve nem feltétlenül lehetett világos a taktikánk. De én végig bíztam a srácokban, mert ott is megbeszéltük, hogy nem spórolunk, és végül az utolsó pillanatig küzdöttem magamért” – nyilatkozta Kuss.
picture

Sepp Kuss

Fotó: Getty Images

Aki azt is elismerte, hogy természetesen bőven van még mit tanulnia, ha a kapitányi szerepről van szó. De nincs ebben semmi meglepő, hisz pályafutása során először került ilyen helyzetbe.
Azon a 6 háromhetesen, amikor győztes csapat tagja volt, közelébe sem került egy hasonló eredménynek.
„Egy GT-győzelemhez hidegvér és gyilkos mentalitás kell, ez pedig belőlem hiányzik. Ilyen szempontból nem vagyok győztes típus, nagyon más úgy tekerni, hogy elvárják tőled a győzelmet, és meg kell szerezned valamit” – mondta Kuss.
„A többiek ilyen szempontból elég mások, mint én. Azt se hiszem, hogy jobban ki kellene állnom magamért, ha rosszul mennek a dolgok. Én egyszerűen nem vagyok olyan személyiség, aki mindenáron akarna valamit és hangosan kiállna az igazáért. Próbálom a dolgokat sokféle nézőpontból szemlélni, így néha olyan helyzetbe hozom magam, amibe nem kellene. És arra is rájöttem, hogy tényleg mindig és minden helyzetben benned kell lennie a gyilkos ösztönnek.”
Forrás: Eurosport.com, GCN
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés