Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Evenepoel: „Nem vagyok az a kamuzós típus”

Bodnár Gergő

Publikálva 07/09/2022 - 11:36 GMT+2

Tényleg defeketje volt Evenepoelnak a keddi szakasz végén, de kétségtelenül nagyon jókor kellett félreállnia. Fel sem merült benne, hogy el kellene játszani a technikai problémát, és végül csak 8 másdopercet kapott Roglič -tól. Aki szerda reggel feladta a versenyt.

Remco Evenepoel

Fotó: AFP

Pedig nem is tűnt laposnak az a kerék! Biztos, hogy Evenepoelnak defektje volt?

Sokakban felmerülhetett ez a kérdés a Vuelta keddi szakaszának végén, és természetesen a Quick-Step versenyzőjét is betalálták ezzel a témával az újságírók.
Sőt, Evenepoel mindenkit megelőzve alapból azzal kezdte az értékelését, hogy közölte, fel sem merült benne a trükközés lehetősége.
„Megesik az ilyen, de tényleg defektem volt. Lehet, hogy valaki ebben a szituban eljátszaná a technikai problémát, de én nem vagyok ilyen.”
Egy biztos, a piros trikósnak óriási szerencséje volt a keddi szakasz végén, hisz ha pár száz méterrel korábban jön a defekt, akkor könnyen másfél perces hátrányba kerülhetett volna.
Így azonban annak a sornak az idejét kapta, ahonnan leszakadt, vagyis 8 másodperc hátránnyal jött meg.
Azaz, nem veszített sokat, és a cél előtt nem sokkal nagyot eső Rolgic előtt, 1.26-ra csökkente az előnye.
A befutó után Klaas Lodewyck sportigazgató tisztázta az esetet, és pontosan elmagyarázta azt, miért tűnhetett furcsának Remco defektje a tv-ből.
"Idén tubelessel versenyzünk, tehát belső nélküli gumikat használunk. Defekt esetén egy speciális folyadék szabadul fel, ami úgymond kitölti a keletkezett repedést, de hat bár nyomást azért hagy a kerékben. De itt a lyuk túl nagy volt, a tömítő folyadék kiszivárgott, a gumiabroncs pedig a felninél megrepedt. Remco is ezt jelentette nekünk a csapatrádión: már nem tudta irányítani a hátsó kerekét.”
A Twittert természetesen azonnal ellepték az amatőr felvételek, és egy-két jobb minőségű nagyítás tényleg megmutatta, hogy defektről volt szó. Tagadhatatlanul, egy jó pillanatban kapott defektről.
picture

Remco Evenepoel

Fotó: AFP

"Remco természetesen nem lepődött meg azon, hogy volt akció a cél előtt, pontosan tudtuk, hogy milyen ennek a szakasznak a vége” – mondta Klaas Lodewyck.
„A pihenőnapon bejártuk a pálya végét, így teljesen biztos voltam benne, hogy Roglic megpróbál majd támadni. Ezt ugyanis már megtette Montillában, amikor Pedersen győzött. Készültünk a támaádásra, az volt a célunk, hogy vele egy sorban jöjjünk meg. Elnézve az emelkedős befutót, én a rajt előtt még az egyik versenybírónál direkt rá is kérdeztem, hogy ugye él-e a három kilométeres szabály.”
Remco egyébként szó szerint nem volt ott Roglič hátsó kerékén, de Dries Devenynsszel együtt a főmezőnyben jött, nagyjából a 25.pozicióban. Vagyis nem volt nagyon messze attól, hogy reagáljon a Jumbo versenyzőjének támadására.
„Végül csak 8 másodpercet kaptam, ami nem is rossz” – mondta Evenepoel, aki tovább tartja a piros trikót, de az előnye megint csökkent egy kicsit.
Mondjuk ennek nagy jelentősége már nincs, hisz Roglič szerda reggel feladta a Vueltát. Szóval mostantól Enric Más számít az első számú ellenfélnek, de ő meg két percre van a piros trikóstól.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés