Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Enric Más: „Lopez esetén egyszer mind nevetni fogunk”

Szabó Bence

Publikálva 30/12/2021 - 19:31 GMT+1

A spanyol versenyző nagyon másképp látja a Vueltán történteket, mint kolumbiai csapattára. Más úgy véli, eredményes évet és Vueltát zárt, a Movistar keretének megerősítésével pedig akár a győzelmet is célba veheti jövőre a spanyol körön.

Enric Mas, Vuelta 2021

Fotó: AFP

Más nem akar a múlton rágódni, sokkal inkább már a jövőt tervezi, és az idei dobogós helyezés után legközelebb a győzelmet célozná meg.

Miguel Angel Lopez balhéja, ami a kolumbiai versenyző kiszálláshoz vezetett a Vueltán, egyértelműen ott volt az év legemlékezetesebb pillanatai között. Lopez, miután szerződést bontott a Movistarral és visszatért az Astanához, előadta a saját verzióját a történtekről amiben a csapatnál uralkodó légkört és a sor másik kapitányát, a szerinte önző Enric Mást kritizálta. Most, jóval később a másik fél is megszólalt a kérdésben, a spanyol versenyző pedig egészen másképp éli meg a helyzetet.
Más nemrég a Marcanak nyilatkozott a 2021-es szezonjáról, a beszélgetés során pedig elég hamar előkerült a téma. A spanyol versenyző próbálta a lehető leglazábban kezelni a kérdést.
Kemény pillanatokat éltünk meg, de hát mindig kell tartalom a (Netflixes) sorozathoz.
– mondta nevetve.
„Igaz, hogy volt néhány zökkenő, amikből szép kis anekdoták lesznek. Egyszer biztosan nevetni fogunk ezen, de tény, hogy valami rosszul sült el.”
Más azt is igyekezett leszögezni, hogy Lopez vádaskodása ellenére ő nem rágódik a történteken.
„Számomra ez egy lezárt ügy. A barátaim elküldték, ő miket nyilatkozott a Vueltáról, de ez tényleg nincs rám hatással. Ők is viccnek vették és nekem is akként kell felfognom.”
picture

Enric Mas, Tour de France 2021

Fotó: AFP

Már csak azért sem érdemes ezen fennakadnia, mert a kellemetlen esetet leszámítva a spanyol versenyző egyébként nem zárt rossz idényt. Második Movistarnál töltött évében egyértelműen előrelépett, hatodik lett a Touron és második a Vueltán, még ha a győzelemtől mindkét háromhetesen elég messze is volt. Úgy látja, egyáltalán nem lehetetlen a további fejlődés, sőt, a jövő évi útvonallal esélyes is lehet a spanyol körön.
„Halkan mondom csak, de tényleg ez az elképzelésem. Nagyon tetszik az útvonal. A csapatidőfutam fekszik nekem, az egyenkénti döntő lesz, aztán pedig ott lesznek olyan szakaszok, mint a Sierra Nevada, amik felkeltették az érdeklődésemet. Vannak más szakaszok, amiket annyira még nem ismerek, szóval jól át kell majd néznünk mindent. De alapvetően ez egy jó útvonal.”
Ráadásul Más úgy látja, idén nagyobb támogatást is kaphat a csapattól. Egyrészt Lopez távozásával egyértelmű kapitány lehet, másrészt a Movistar nyáron megszerezte Ivan Sosát az Ineostól, a kolumbiaival pedig sokat erősödött a keret.
„Ha csapatként jól dolgozunk együtt, elérhetünk nagy dolgokat. Eusebio (Unzué) jól erősítette meg a keretet, szóval szerintem képesek leszünk teljesíteni.”
Igaz, ehhez alighanem az igazolások mellet taktikai változtatásokra is szükség lesz.
Azt hiszem, kicsit agresszívebbnek kell lennünk. Igaz, hogy az előző két Touron nem nagyon támadtam, de nem volt bennem több. Az idei Vueltán a Covadongán rossz napom volt. Az emberek megkérdezték, miért nem támadtam, de amikor nem mentem, akkor az azért volt, mert vagy nem tudtam, vagy nem akartam.”
picture

Alejandro Valverde és Enric Más a 2021-es Dauphine-n

Fotó: AFP

Más egyértelműen a legeredményesebb spanyol kerékpáros volt ebben a szezonban. Sokan azt mondják, a sportág az országban válságban van, de a Movistar versenyzője nem ért egyet velük.
Mikel Landa például mindig magas szinten teljesít. 2021 nem alakult számára jól, de amíg nem esett, addig nagyon jó Girót ment, meggyőződésem, hogy jövőre is jó lesz. Szeretnék megint én lenni a legeredményesebb spanyol, de jó, ha van kihívás, mert ettől lesz a topon a kerékpársport az országban. Különben is jönnek a fiatalok, mint Ayuso vagy Carlos Rodriguez és a többiek.”
És persze ott van az örökifjú Alejandro Valverde is, aki viszont úgy tűnik, most már tényleg az utolsó idényére készül. Bár Más annyira nem biztos ebben.
„Remélem Alejandro sok versenyt nyer majd és mindenhol megmutatja magát. Szerintem, ha kifejezetten sok győzelme lesz, akkor van rá esély, hogy még egy évet marad.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés