A Tour de France és a Giro d'Italia után, a Vuelta szervezői is bejelentették az idei szabadkártyás csapatok névsorát, ezek szerint a Burgos-BH, a Caja Rural  és az Euskaltel-Euskadi lehet ott az Alpecin-Fenix, illetve a 19 WorldTour-sor mellett.

A Tour de France-hoz hasonlóan itt sincs nagy meglepetés, három olyan spanyol csapat kapott szabadkártyát, amelyre előzetesen is lehetett számítani. Bár volt egy halvány esély, hogy az Eolo-Kometa-Kern Pharma kettős közül valaki bekerül, végül egyik sor sem kapott meghívót, mint ahogy az Arkea-Samsic sem. 
Így biztossá vált, hogy Nairo Quintanát idén csak egy háromhetesen, a Tour de France-on láthatjuk.
Vuelta a España
Több összetett esélyes is földre került a Vueltán, Roglic ismét benne volt a bukásban
26/08/2021 15:50
A 2021-es Vueltára tehát a Burgos-BH, a Caja Rural és az Euskaltel-Euskadi kapott meghívót, a baszk csapat 2012 után térhet vissza a spanyol körre.
Az előző héten a Giro szervezői jelentették be, hogy az Alpecin-Fenix és az automatikus részvevőnek számító 19 World Tour csapat mellett, a Bardiani-CSF, a Vini Zabù és az Eolo-Kometa lehet ott szabadkártyával a mezőnyben, a 2021-es Tour de France-on pedig azArkea, B&B Hotels és a Total Direct Energie indulhat.
Vuelta a España
Covadonga, új hegyek, és zárásként egy időfutam - itt a 2021-es Vuelta
11/02/2021 13:22
Vuelta a España
Valverde: "A vírushelyzet még megváltoztathatja a döntésemet, nem szeretnék otthon ülve
25/01/2021 09:27