Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valverde: "A vírushelyzet még megváltoztathatja a döntésemet, nem szeretnék otthon ülve

Eurosport
Eurosport

Publikálva 25/01/2021 - 10:27 GMT+1

Ha vírushelyzet nem szól bele drasztikusan az idei szezonba, Alejandro Valverde a Vueltán fejezi be a 2002-ben induló pályafutását.

Fotó: Eurosport

Hát idáig is eljutottunk, nagyon úgy tűnik, hogy tényleg az idei lesz Alejandro Valverde utolsó éve a mezőnyben.

Se Giro, se Tour, a Vueltán viszont ott lesz, azaz ha minden a tervei szerint halad, és a vírushelyzet nem szól bele drasztikusan az idei szezonba, Alejandro Valverde szeptember elején, hazai pályán fejezi be a 2002-ben induló profi pályafutását. 
Hogy készülsz az új szezonra? A téli leállás alatt nálad is felszalad egy-két kiló? 
A motivációval most sincs gondom, kifejezetten várom már a rajtot. Ez tehát semmit sem változott. Van egy kis bizonytalanság nyilván, hisz senki nem tudja pontosan, mennyi versenyünk marad majd el, de ez úgysem rajtunk múlik. Ami meg a kilókat illeti: ha vége az idénynek, mindig van lehetőség hízni egy picit:)
A bejelentésed után éreztél a többieken valami furcsát, hisz mégiscsak az utolsó éved következik?
Most még semmit, de ahogy közeledünk majd a végéhez, biztos egyre furcsább lesz. Ezt azért még szokni kell. A programon viszont nagyjából a megszokottak szerint zajlik.
Tavaly egyetlen győzelmed sem volt. Ez nem aggasztott egy picit? 
Egyáltalán nem idegeskedtem miatta. De azon se szoktam pörögni, hogy esetleg bukni fogok, és ezért aztán lemaradok egy versenyről. Úgyis jön, aminek jönnie kell. Minden még rendelkezésemre álló időt szeretnék élvezni, legyen az egy edzőtábor vagy bármelyik versenyem. Jó lenne eredményes, sok győzelmet hozó évet zárni. És ezt persze a csapatunkra értem.
picture

EryRV0CW4AIggud.jpg

Fotó: Eurosport

Azért egy olimpiai érem nem jönne rosszul zárásként?
Nyilván nem, de először is egyáltalán legyen olimpia. Sajnálom, hogy tavaly elmaradt, mert az útvonal kellően kemény, nekem kifejezetten tetszik a pálya, bár az utazási tiltások miatt nem láttam személyesen. Szerintem fekszik a válogatottunknak. Nekem legalábbis biztosan jobban, mint a vb, szóval ezért is tartom ilyen sokra.
Azért az furcsa, hogy a Tourt kihagyod majd az utolsó évedben.
Igazából nem. Én lezártam magamban ezt a részét a pályafutásomnak, és Eusebio sem erőltette a dolgot. Menjenek csak oda azok a srácok, akik jól lehetnek összetettben.
Szóval az lesz a lényeg, hogy még egyszer utoljára az összes versenyen jól érezd magad. Mint anno Contador?
Nagyjából igen. Ha nyerek az jó, ha nem jön a győzelem, akkor nem jön. Nem stresszelek ezen. Eleget nyertem már az évek során. De nyilván azt szeretném, hogy szép legyen a búcsú.
Ezt már elhatároztad magadban, vagy valami megváltoztathatja a döntésedet?
Több évre szól még a szerződésem, de szerinem versenyzőként ez lesz az utolsó idényem. Viszont a megállapodásunk értelmében valamilyen segítőként maradhatnék a csapatnál. Igazából ezt majd menet közben fogom eldönteni. Ha például a vírus miatt félbeszakad az év, és alig lehet tekerni, akkor nyilván nem szeretnék otthon ülve visszavonulni.
picture

ErxvzAGXEAE05dX.jpg

Fotó: Eurosport

Unod már ezt a vírust témát?
Inkább úgy fogalmaznék, hogy sokan belefáradtak ebbe, pontosan úgy, mint általában a társadalomban. Odafigyelünk, van egy  belső protokoll, amit szigorúan követünk, de a "kötelező" oltás még nem jött szóba.
Egyébként, mit szólsz a Movistar igazolásaihoz?
Szerintem minden szinten erősödtünk. Nem lesz feszültség, mindenki szépen megkapta a saját programját. Lopez a háromheteseken, Garcia Cortina az egynaposokon lehet jó. Minőségi sorunk van, jönni fognak a győzelmek.
Bernal, Pogacar, Evenepoel. Ellenük is van esély?
Azt látnia kell mindenkinek, hogy manapság egyre nehezebb nyerni. Ez tisztán érezhető. Szerencse, hogy a versenyeket továbbra is le kell tekerni, és az országúton csomó minden megtörténhet. Én például még Froome-ot sem írnám le teljesen.
Végül: mit gondolna az újonc és fiatal Valverde a mostani önmagadról?
Szerintem elégedett lenne, hisz egy olyan versenyzőt látna, akik évekig azt csinálta, amit szeretett és ennek minden egyes pillanatát élvezte.
Marca
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés