Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Úgy nézzük az idei szezont, hogy ez lesz Valverde utolsó éve a mezőnyben

Eurosport
Eurosport

Publikálva 21/01/2021 - 18:08 GMT+1

A profi pályafutását 2002-ben kezdő Alejando Valverde úgy érzi, hogy az idei lesz az utolsó szezonja.

Fotó: Eurosport

A kiemelt emberek idei programja egy ideje már biztos volt, így azt is tudtuk, hogy Mast és Lopezt idén a Touron, Solert pedig a Girón láthatjuk. Ennél azonban egy sokkal fontosabb bejelentés is elhangzott a Movistar mai csapatbemutatóján. Kiderült ugyanis, hogy ez lesz Alejandro Valverde utolsó éve a profi mezőnyben.

Se Giro, se Tour, a Vueltán viszont ott lesz, azaz nagyon úgy tűnik, hogy majd szeptember elején, hazai pályán búcsúzik a profi  pályafutását (!) 2002-ben kezdő Alejandro Valverde.
"Úgy állok neki ennek az évnek, hogy az utolsó szezonom következik. A lelkesedésem töretlen, nagyon motivált vagyok, főleg az olimpiát illetően. Nem tudom hány verseny marad el, vagy hányat tudnak megrendezni, ez úgysem rajtunk múlik. Én hiába múltam negyven éves, készülök ahogy eddig, de már tényleg ott van bennem a gondolat, hogy ez lesz az utolsó."
picture

EsO7EEiXMAAtw2W.jpg

Fotó: Eurosport

A 41. születésnapját majd áprilisban ünneplő spanyol versenyző a tervek szerint Valenciában kezdi az új idényt (élő közvetítés február 3-tól az Eurosporton!), és az év egyik fő versenyének - az ardenneki egynaposok mellett - a tokiói olimpiát tekinti. 
Úgy tűnik, hogy a Giro mellett kihagyja a Tour de France-t is, ott lesz viszont a Vueltán, ami pályafutása huszonkilencedik, és egyben utolsó háromhetese lehet.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés