A kiemelt emberek idei programja egy ideje már biztos volt, így azt is tudtuk, hogy Mast és Lopezt idén a Touron, Solert pedig a Girón láthatjuk. Ennél azonban egy sokkal fontosabb bejelentés is elhangzott a Movistar mai csapatbemutatóján. Kiderült ugyanis, hogy ez lesz Alejandro Valverde utolsó éve a profi mezőnyben.


Se Giro, se Tour, a Vueltán viszont ott lesz, azaz nagyon úgy tűnik, hogy majd szeptember elején, hazai pályán búcsúzik a profi  pályafutását (!) 2002-ben kezdő Alejandro Valverde.
"Úgy állok neki ennek az évnek, hogy az utolsó szezonom következik. A lelkesedésem töretlen, nagyon motivált vagyok, főleg az olimpiát illetően. Nem tudom hány verseny marad el, vagy hányat tudnak megrendezni, ez úgysem rajtunk múlik. Én hiába múltam negyven éves, készülök ahogy eddig, de már tényleg ott van bennem a gondolat, hogy ez lesz az utolsó."
Vuelta a España
Több összetett esélyes is földre került a Vueltán, Roglic ismét benne volt a bukásban
26/08/2021 15:50

EsO7EEiXMAAtw2W.jpg

Fotó: Eurosport

A 41. születésnapját majd áprilisban ünneplő spanyol versenyző a tervek szerint Valenciában kezdi az új idényt (élő közvetítés február 3-tól az Eurosporton!), és az év egyik fő versenyének - az ardenneki egynaposok mellett - a tokiói olimpiát tekinti. 
Úgy tűnik, hogy a Giro mellett kihagyja a Tour de France-t is, ott lesz viszont a Vueltán, ami pályafutása huszonkilencedik, és egyben utolsó háromhetese lehet.
Vuelta a España
Visszatér az Euskaltel! - kiosztották a Vuelta szabadkártyáit
16/02/2021 13:19
Vuelta a España
Covadonga, új hegyek, és zárásként egy időfutam - itt a 2021-es Vuelta
11/02/2021 13:22