Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Háború lesz"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 10/09/2016 - 08:33 GMT+2

Quintana vs Froome, az utolsó hegyi szakasz 11.45-től élőben az Eurosporton!

Fotó: Eurosport

A Horner-Nibali meccs az Anglirun. Contador piros trikót érő győzelme győzelme Froome ellen az Ancaresen. És persze a tavalyi év, amikor Aru (egy nem hegyi befutós szakaszon) ledolgozza a hat másodperces hátrányát, és megnyeri a Vueltát.
Utolsó hegyi szakasz, és óriási izgalmak. Ez mostanában megszokott a spanyol körön.
A pénteki időfutamon Chris Froome megint megmutatta, hogy ebben a számban a világ legjobbja (37 km-en, 44 mp-et adott a második helyen záró Castroviejonak), de talán ennél is fontosabb, hogy az előzetesen sokak által kiszámolt bő két perccel verte Quintanát. Vagyis egyre szorosabb az összetett.
"Nagyon kemény lesz, de megpróbálunk fordítani. Vannak csapatok - például az Orica és a Tinkoff - akik a kemény versenyben érdekeltek. A Movistar eddig remekül védekezett, de ez már a harmadik hét, a huszadik szakasz, mindenki fáradt, szóval bőven van esély valami meglepetésre.".
A feladat adott, most Froome-tól kellene valami váratlan. A hátránya 1.21 Quintana mögött.
Különbségek a 20. szakasz előttQuintana-Froome: 1.21, Quintana-Contador: 3.43Froome-Contador: 2.22, Contador-Chaves: 1.11
Hogy a Tinkoff tényleg összefogna-e a Sky-al az erősen kérdéses, de Contador tegnap előzött. Már ő a harmadik, ráadásul az előnye is kényelmes: 1.11 Chaves előtt. Szóval hátra nem igazán, de talán előre sem kell figyelnie. Froome-ék messze vannak tőle, de egy szakaszgyőzelemmel nagyot dobhatna a Vueltáján.
"Ha lesz erőm, kitalálok valamit. Az biztos, hogy a Sky van lépéskényszerben, tőlük várhatók akciók. Látványos szakaszra van kilátás, bőven elképzelhető, hogy már az első tízesen belül elkezdődik a harc."
Nagyjából valami hasonlóra számít a piros trikós is.
"Azt hittem, hogy három perc környékén lesz az előnyöm, de Chris az időfutamon tényleg fantasztikus volt. Nem hittem, hogy ekkorát megy, de nincs semmi gond. Nem érzem magam fáradtnak, és az a legfontosabb, hogy a szombati napot jól bírjuk. Háború lesz, az biztos."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés