Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"A Formigal kudarc volt számunkra"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 09/11/2016 - 09:07 GMT+1

David López, Froome egyik segítője beszélt a szakaszról, ahol eldőlt a Vuelta.

Fotó: Eurosport

A Formigal. A szakasz, ahol eldőlt az idei Vuelta. A szakasz, ahol a csapata nem tudta segíteni Chris Froome-ot, aki így hatalmas, és mint később kiderült, behozhatatlan hátrányt szedett össze.
Mint emlékezhetünk, Alberto Contador indította a támadást még a nap elején, már az első tíz km-en, Nairo Quintana sokadmagával azonnal reagált, ami aztán döntőnek bizonyult a verseny végkimenetele szempontjából.
"Ez nem csak Froome kudarca volt, hanem egyszersmind a többiek sikere is, hisz mindenki a győzelemre hajt" - mondta David López, a Sky versenyzője. "Ő a legerősebb, ezért mindenki ellene, illetve az egész csapat ellen teker. És nincs is ezzel semmi baj, mert ha az ember kívülről nézi, akkor ez jót tesz a versenyzésnek és az egész kerékpársportnak."
Úgy tűnt, Froome készen áll arra, hogy győztesként álljon fel a pódiumra Madridban. Ugyan nem rajta volt a piros trikó, de kényelmes hátránnyal tekert Quintana mellett a hegyekben. Percen belül volt, tudván, hogy hátravan még az egyenkénti.
Ekkor jött a 15. szakasz és Contador-féle akció. Tizennégy fős lett az elmenés, a spanyolnak és a kolumbiainak két-két segítője is ott volt elöl, míg Froome csak Lópezre támaszkodhatott. Rá is csak egy darabig. A szakasz végére 3:37-re nőtt a brit hátránya összetettben Quintana mögött. Az időfutamban ugyan 2:16-ot rá tudott verni legfőbb riválisára, de ez csak arra volt elég, hogy a második helyet bebiztosítsa a többiekkel szemben.
picture

lopez2

Fotó: Eurosport

Fotó: Europress/AFP
"Mindez csak azt bizonyítja, hogy mennyire nehéz is nagy kört nyerni" - folytatta López. "Folyamatosan figyelni kell és elég egy rossz mozdulat, egy pillanatnyi kihagyás és mindennek vége. Az a nap egy kudarc volt számunkra. Az egész csapat vereséget szenvedett aznap. Lehet mondani, hogy nem helyezkedtünk jól, hogy nem álltunk készen, de mindez csak az iszonyatos, már régóta halmozódó kimerültség következménye volt.Froome megnyerte a Tour-t, versenyzett az olimpián, baromi nehéz koncentráltnak maradni ennyi időn keresztül. Fizikálisan erős volt, és nyerhetett is volna akár, de nem mindig a legerősebb nyer. A csapat sokat tanult ebből, reméljük ilyesmi nem fordul elő újra."

Forrás: cyclingweekly

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés