Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Froome és a rossz emlékek ellen

Eurosport
Eurosport

Publikálva 09/09/2016 - 08:24 GMT+2

Quintana úgy mehet neki az időfutamnak, hogy 3.37-el vezet Froome előtt.

Fotó: Eurosport

Első feladat: elfelejteni a rossz emlékeket. Második: Okosan beosztani az erőt, nem nagyon bekezdeni, menjenek akárhogy a többiek. Harmadik: Nekimenni úgy a szakasznak, mintha nem lenne egy komolynak mondható, három és fél perces előny.
Nairo Quintana az egyik legkomolyabb feladat előtt áll az idei Vueltán. Azt láttuk, hogy mit tud a hegyeken. Ezek alapján nem kell félnie senkitől. De most jön az időfutam. Harminchét kilométer, komolyabb emelkedő nélkül.
"A csapat eddig kiválóan segített, de most én jövök. Egyedül leszek, és magammal küzdök. De nem félek, simán van esélyem egy jó egyenkéntire. Nem hiszem, hogy perceket kapok Froome-tól. Én abban bízom, hogy csak másodpercekről kell majd beszélnünk."
A Top 10 rajtsorrendje16:38 - David DE LA CRUZ,16:40 - Michele SCARPONI, 16:42 - Davide FORMOLO,16:44 - Samuel SANCHEZ, 16:46 - Andrew TALANSKY, 16:48 - Simon YATES,16:50 - Alberto CONTADOR, 16:52 - Johan Esteban CHAVES, 16:54 - Christopher FROOME, 16:56 - Nairo QUINTANA
A múlt miatt némileg izgulhat. Quintana 2014-es bukására (ITT a videó) mindenki emlékszik. De évet-évvel, formát-formával, és Vueltát-Vueltával nem szabad összehasonlítani. Akkor a kolumbiai versenyző szintén pirosban tekert az időfutamon, de mindössze a 10. szakaszon jártunk, és az előnye sem volt ennyire jelentős (csak három másodperccel vezetett Contador előtt).
Akitől ma szintén nagy ITT kell, hogy a 20. szakaszon még legyen értelme egy nagy támadásnak. Érdekes, eddigi pályafutása során, Alberto Contador még soha nem volt második vagy harmadik valamelyik nagy körön.
A mai táv 37 kilométer. És ez Quintanának jó. Hosszabb táv esetén, jobban kellene izgulnia. Az előnye 3.37 Froome-al szemben.
Elég valószínűtlen, hogy hat másodpercet veszít majd kilométerenként.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés