Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

De Marchi és a köd

Eurosport
Eurosport

Publikálva 05/09/2015 - 18:30 GMT+2

Quintana feltámadt, De Marchi szakaszt nyert, Aru némileg növelte az előnyét Dumoulin-el szemben.

Fotó: Eurosport

Öt kulcsfontosságú nap. Pontosabban négy olyan szakasz, ahol eldőlhet a Vuelta.
Hisz a pihenőnap után, szerdán jön az egyéni időfutam. Fabio Arunak pedig egy célja van, hogy minél megnyugtatóbb előnnyel menjen neki az egyenkéntinek (ez személyi edzője, Maurizio Mazzoleni szerint, egy és másfél perc környéke).
Ennek megfelelően 2 kilométerrel a szakasz vége előtt jöttek a támadások, melyeket Tom Dumoulin nem igazán tudott átvenni. Ellenben Nairo Quintanával, aki a tegnapi szakaszon is gondolt arra, hogy feladja a spanyol kört, ma viszont 7 mp-et adott Arunak. Ahhoz képest, hogy a hírek szerint az első pihenőnapon még 38.5 fokos lázzal küzdött...
Quintana mellett Purito is nagyon meggyőző volt az utolsó, 18 km hosszú emelkedőn, a korábbi piros trikós Chaveshez hasonlóan.  Az óriási ködben egy igazi szökés specialista - a tavalyi Tour piros rajtszámosa - Alessandro De Marchi nyert meg a szakaszt (ez volt az első idei győzelme), Fabio Aru végül 19 másodpercet adott Tom Dumoulin-nek.
Vagyis a maximumot kihozta ebből a napból, mivel némileg növelte az előnyét. Jelen pillanatban így néz ki az összetett: Aru - Rodriguez +26, Dumoulin +49...Valverde +2.11, Quintana +3.00. Vasárnap újabb hegyi befutós szakasz következik, ez pedig Aru mellett, Puritonak és Quintanának is komoly lehetőséget jelent.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés