Jan Ullrich arról mesélt, hogy néhány évvel ezelőtt nagyon közel került ahhoz, hogy úgy végezze, mint Marco Pantani. Nem egyszer vezetett részegen, fizikálisan bántalmazott másokat, és közben küzdött a függőségével.

Ullrich Lance Armstronggal beszélgetett a felépüléséről, és tekertek is együtt egy mallorcai edzőtáborban.
Pályafutásuk csúcsán ádáz ellenfelek voltak ők ketten, ám amikor a német bajba került a texasi elutazott hozzá, hogy segítsen neki. Most, hogy teljesen felépült, Ullrich képes volt beszélni a problémáiról és kettejük rivalizálásáról.
Kerékpár
Ullrich: Majdnem úgy végeztem, mint Pantani
27/09/2021 16:44
„Három évvel ezelőtt nagyon komoly problémáim voltak, és te eljöttél meglátogatni, aminek nagyon örültem. Kis híján úgy jártam, mint Marco Pantani, majdnem meghaltam” – mesélte Ullrich Armstrong podcastjében.
Pantani 1998-ban megcsinálta a Giro-Tour duplát, és nagyon komoly csatákat vívott Ullrich-hal és Armstronggal. Ez addig tartott, míg az olaszt teljesen maga alá nem gyűrték a mentális problémái és a függősége. Végül kokain túladagolásban halt meg 2004. február 14-én.
„Én azonban felépültem, köszönhetően annak is, hogy sok jó barát van körülöttem, köztük te, és ti visszahoztatok az életbe. Most nagyon boldog vagyok.”
Ullrich elismerte, hogy annyira lehúzták őt a gondjai, hogy elfelejtette, mi okoz neki örömöt igazából. Egy jobb életstílus, egy új kapcsolat, és a rendszeres kerékpározás segített neki leküzdeni a függőségét.
„A kerékpár jó dolog. A barátokkal lógni, a szerelmem, a gyerekeim, a családom. Minderről megfeledkeztem. Ez okozta a problémáimat.”


Utolsó profi éveikben Ullrich és Armstrong is érintett lett különböző doppingügyekben. Mindkettejüket eltiltották, és nyilvánosan megszégyenítették. Ullrich neve az Operation Puerto vérdopping ügyben került elő, míg Armstrong az USADA nyomozását követően ismerte el bűnösségét, melynek nyomán megfosztották mind a hét Tour-győzelmétől.
Most elmentek egy közös tekerésre Mallorcán, ahol a texasi végig fotózott és posztolt a közösségi oldalára. Armstrong azt mondja szenvedett Ullrich mellett, a német annyira jó erőben van.
„Isten adta nekem ezt a testet és ezt a tehetséget. Nálam ez úgy működik, hogy vagy nem csinálok semmit, vagy nyomom teljes gázon. Van egy edzőm, akivel minden nap toljuk, és hozzáteszem: vizet iszom.”
„Három éve nem iszom alkoholt és nem is drogozom. Kifejezetten egészséges életmódot folytatok, a barátnőm nagyon egészséges dolgokat főz nekem. Ettől jó formába kerültem, és jól is érzem magam.”
Armstrong 2018 augusztusában utazott Európába, hogy segítsen Ullrich-nak, akit nem sokkal korábban tartóztattak le, majd beutalták egy pszichiátriai klinikára.


Egykoron riválisok voltak, most barátok.
„Gyökeresen változtattad meg az életem. Emberként állítottál kihívás elé” – mondta Armstrong, felismerve annak a jelentőségét, hogy egykoron ellenfelek voltak, már azonban barátok lettek.
„Egy őrült időszakon mentünk keresztül, egy elcseszett időszakon, amit különbözőképpen voltunk képesek kezelni. De most itt vagyunk, és visszakaptuk ezt az embert fitten és egészségesen. Ez az év egyik legfontosabb pillanata a számomra.”
via cyclingnews
Kerékpár
„Tényleg nem Ullrichot figyeltem” – a legendás Armstrong-féle hátranézés igaz története
17/07/2021 08:10
Tour de France
Mont Ventoux – „Ha nem akarod megismerni önmagad, ne kezdd el megmászni”
07/07/2021 08:40