Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Boaro: Fiatal csapattal, de szakaszgyőzelemért jött az Astana Magyarországra

Gecsei Dina

Frissítve 29/01/2022 - 00:00 GMT+1

Manuele Boaro, az Astana-Premier Tech 34 éves – és ezzel a Tour de Hongrie-ra érkező csapat rangidős versenyzője – mesélt nekünk a versenyekről és a terveiről.

Manuele Boaro a 2021-es Tour du Romandie-n - Getty Images

Fotó: Getty Images

Manuele Boaro azok közé a bringások közé tartozik, akiket szinte már ismerősként tartunk számon, olyan sokszor látjuk a rajtlistákon a nevüket. Ezen a héten akár rá is köszönhetünk, hiszen a Tour de Hongrie-n indul, ennek apropóján beszélgettünk vele még a verseny előtt.

Az Eurosporton sokszor láthattuk már versenyezni, hiszen Manuele Boaro lassan tíz éve teker a profik között, korábban a Saxo/Tinkoff csapatnál, majd két évig a Bahrain Meridánál volt, innen igazolt 2019-ben az Astanához. A honlapjáról megtudjuk, hogy már gyerekkora óta bringásnak készült, édesapja vasárnaponként versenyekre vitte, ő pedig azonnal beleszeretett a sportba. Az első nagy kedvencei, mint megannyi olasz kissrácnak, Pantani és Cippolini voltak. Aztán egyszer csak fogta magát, és a szülei engedélye nélkül elment egy helyi csapathoz, az UC Loriához bemutatkozni.
Onnantól aztán nem volt megállás, nyert már szakaszt a Horvát és a Dán körversenyen, volt hegyi trikós az Algarvei körön, de közben egy igazi all-rounder, aki leginkább az időfutamokon érzi jól magát, csapatban és egyéniben is.
Olaszként persze a Giro d’Italia A verseny számára, ahol több emlékezetes szökés is fűződik a nevéhez. Tavaly például Jakob Fuglsang segítőjeként villantott párszor; a cesenaticói szakaszon nagyjából 150 kilométert töltött elmenésben, szerezve néhány jó pillanatot a csapatnak és a szponzoroknak.
De például biztos, hogy sokan emlékeznek arra is, amikor 2018-ban hosszú-hosszú kilométereken keresztül, még bahreines szökevényként mászott fel a félig még havas Gran Sassóra egy 225 kilométeres, brutális etapon, többek között Fausto Masnadával és Hugh Carthyval.

picture

Manuele Boaro a 101. Giro d'Italián, 2018-ban

Fotó: Getty Images

Akkor csapjunk bele, húzós volt a tavalyi év, milyennek élted meg a 2020-at?
Nagyon különleges egy év volt, a járvány meg a lockdown miatti leállást követően olyan sok verseny volt a naptárban egymás után, hogy szinte levegőt venni sem volt időnk.
Akkor azért nem mondhatjuk, hogy 2020 csak egy fél évnek számít, így viszont ez már a harmadik éved az Astanánál. Hogy érzed magad a csapatnál?
Kimondottan szeretek itt versenyezni, nagyon rendben van a csapat a versenyeken és ami még sokat számít, hogy versenyen kívül is.
Valamiért a magyar szurkolók szeretik tudni, hogy ki a legjobb haverod a csapatból, vagy kivel szeretsz legjobban egy hotelszobába kerülni.
Nincs ilyen, mi állandóan cserélgetjük a szobatársakat, és mindenki jóban van mindenkivel, nem tudnék senkit kiemelni.
Melyik a kedvenc versenyed? Van olyan hely, ahova ha lehet, nem szeretnél visszamenni?
Egyértelműen a Giro d’Italia a kedvencem, de olyan helyekre nem igazán emlékszem, ahova nem mennék vissza szívesen. Olyanokra viszont bőven, ahova bármikor ellátogatnék újra, Ausztrália és Japán is ilyen. Magyarországra viszont most jövök először, izgatott is vagyok miatta.
Mire készültök a Tour de Hongrie-n?
Viszonylag fiatal csapattal jövünk, és természetesen szakaszt szeretnénk nyerni.
Az Astana Boaro mellett a Stefan De Bod (24), Yevgeniy Fedorov (21), Davide Martinelli (27), Javier Romo (22) és Artyom Zakharov (29) felállással készült a Tour de Hongrie-ra, az interjú megjelenésének időpontjában az első szakasz végeredményét már tudjuk is, és ahogy azt várni lehetett, nem a sprintbefutókra készültek.
picture

Az Astana csapata a 2021-es Tour de Hongrie-ra - astanapremiertech.com

Fotó: From Official Website

Biztos, hogy nem árulod el, de kinéztétek már valamelyik szakaszt magatoknak?
Most vagyunk itt először, nehéz így tervezni, de azért nézegettük a térképet. :)
Mi a helyzet év további részével, hol láthatunk még?
Remélem, hogy a Tour de France-on. Giro és Giro-Vuelta duplám már volt.
A Tour de France a nagy álmom.
Ez akár még sikerülhet is, reméljük, jól alakul az éved. Kicsit elkanyarodva a versenyektől, aki követ téged mondjuk az Instagramon, láthatja, hogy gyönyörű családod van.
Igen, van két csodálatos kislányom, Matilde és Sofia, igyekszem annyi időt tölteni velük, amennyit csak tudok, de hát a versenyek mellett többnyire elég távol vagyok tőlük.
Azért, ha ők is versenyezni szeretnének majd később, mit tanácsolnál nekik?
Nem is tudom. Remélem, azt fogják majd csinálni, amit szeretnek és ami boldoggá teszi őket, meglátjuk, mi lesz ez. A lényeg, hogy boldogok legyenek.
Üzensz valamit az Eurosport nézőinek/olvasóinak vagy a magyar szurkolóknak?
Naná! Először is köszönet illeti a szervezőket és mindenkit, aki hozzájárult ahhoz, hogy versenyezni tudjunk nálatok. Remélem, látunk majd szurkolókat az út mellett, nagyon hiányoztok, ha nem vagytok ott. És persze azt is remélem, hogy élvezitek majd a versenyt és sikerül szereznünk néhány izgalmas pillanatot nektek.
picture

Manuele Boaro, Giro d'Italia 2019

Fotó: Getty Images

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés