Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Vajon mit gondol most Evenepoel a Tirreno szervezőiről?

Bodnár Gergő

Frissítve 12/03/2022 - 10:32 GMT+1

Remco Evenepoel biztató támadásának egy rosszul jelzett kanyar vetett véget. Pogačar is eltévedt a Tirreno pénteki szakaszán, de legalább nem vesztette el a kék trikót. Mario Cipollini közben arra lenne kíváncsi, egy ilyen hiba után, mit gondolhat a belgák fiatal sztárja a szervezőkről.

Vajon mit gondol most Evenepoel a Tirreno szervezőiről?

Fotó: facebook

Volt egy apró nyilacska, ami látszott is, meg nem is. Ettől még páran – ráadásul elég nagy nevek - eltévedtek a Tirreno pénteki szakaszának végén. Valaki befordult a helyes irányba, Pogačar, Evenepoel és Vingegaard viszont ment tovább egyenesen. Nem lett belőle nagyobb botrány, de ha a szlovén versenyző egy rossz – pontosabban alig jelzett – kanyar miatt bukja el a kék trikóját, valószínűleg komolyabb lett volna a felháborodás.
"Nem volt jól kijelölve az a rész” - mondta Pogačar, aki az eltévedés ellenére megtartotta az első helyét összetettben. „Ugyan volt egy nyíl, ami jobbra, vagyis a helyes irányba mutatott, de amilyen nagy sebességgel érkeztünk, azt nem lehetett észrevenni. Rossz felé mentünk, amit sajnálok, mert éreztem az erőt, de ezek után már nem volt esélyem felzárkózni. Pedig ha nincs az eltévedés, a szakaszgyőzelemért harcolhattunk volna.”
Pogačar végül 28 másodpercet kapott a szakaszgyőztes Barguiltól, de ennél is fontosabb, hogy Vingegarddal és Evenepoellal egy sorban ért célba.
„Ígéretes volt a támadásunk, nem sokan tudtak velem jönni, de aztán egy rosszul jelzett kanyar miatt elúszott minden esélyünk. Nem volt ott senki vagy semmi, ami egyértelműen mutatta volna az utat. Sajnálom, mert nagyon jól éreztem magam, de legalább az eltévedés után vissza tudtunk zárkózni” – nyilatkozta Evenepoel.
Az összetettben a 4.helyen álló Jonas Vingegaard szintén arról beszélt, hogy a lejtmenet után nehéz volt kiszúrni azt, hogy merre is kellene menni valójában, Mario Cipollini ellenben a saját Instagram oldalán állt bele egészen komolyan az RCS Sportba.
picture

Ezt csúnyán benézte Pogacar és Evenepoel

„Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy Remco most mit gondolhat rólunk, meg az RCS Sportról” – tette fel a kérdést Cipollini.
„Miután csodával határos módon sértetlenül megúszta a lombardiás bukását, és túlélte a sormanói zuhanást, ma egy biztató támadása ment a semmibe azért, mert a szervezők nem jelezték megfelelően az utat. Értem én, ő is hibázhat, de ha hárman néznek be egy ilyen részt, azért az beszédes. A világ egyik legfontosabb és legszebb versenyéről beszélünk, ahol mindig csodálatos mezőny jön össze, de ezekre a dolgokra megoldást kell találni” – írta Cipollini, aki azt is megjegyezte, ugyan „csak” 17 évet töltött el profiként a mezőnyben, de ettől még a Strade Bianchén nem engedték be a buszok számára fenntartott parkolóba, mivel nem volt akkreditációja.
Pedig csak néhány régi barátját szerette volna üdvözölni.
Az RCS Sporttól – mint ilyen helyzetben mindig – Mauro Vegni nyilatkozott, aki a Gazzettának elmondta, szerinte jól ki volt táblázva a kanyar, és erről még egy videófelvételük is van, amit a zsűrikocsiból rögzítettek.
(La Gazzetta dello Sport, HLN.be)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés