Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Evenepoel: „Nyertem már háromhetest, de a Tour de France más történet”

Bodnár Gergő

Frissítve 10/01/2024 - 20:48 GMT+1

Remco Evenepoel is bejelentette a 2024-es programját, a belga versenyző idén először indul a Tour de France-on, de előtte még kilenc versenye lesz a tavasz során. Az évet Portugáliában kezdi, az első nagy célja a Párizs-Nizza lesz, a Baszk körversenyen pedig összecsaphat a Roglič-Vingegaard párossal.

Remco Evenepoel öt legnagyobb győzelme 2023-ban

Öt hosszú hét kerékpár nélkül, Remco Evenepoel a holtszezonban teljesen kipihente magát. Ez a számain is látszik, a Stravára feltöltött adatai alapján már most szárnyal, pedig az első idei verseny azért még messze van.
A Tour de France-ra készülő nagy négyesből ő várt legtovább a bejelentéssel, de sok meglepetés azért nincs a programjában. Az idei szezont egy portugál egynapossal (Figueira Champions Classic) kezdi, aztán jön az Algarve, majd elmegy a Párizs-Nizzára, az első igazán fontos versenyére. Ezt követi a Baszk kör, ahol összecsaphat a Roglič-Vingegaard párossal, aztán a tervek szerint lenyomja az ardenneki triplát (Amstel, Flèche Wallonne, Liège).
A Tour előtti főpróbája természetesen a Dauphiné lesz, mivel nagy szüksége van arra, hogy minél több franciaországi versenye legyen.
Ránézünk a Stravára és azt látjuk, hogy már most repülsz. Mi történt?
Kipihentem magam. A regenerálódás és a hosszú kerékpár nélküli időszak új szemléletet adott, más a hozzáállásom a munkához. Öt hétig nem tekertem, két héttel később kezdtem, mint tavaly. Ez érezhetően jót tett. A versenyek nyilván még messze vannak, de amikor edzés közben jönnek a számok, az mindig megnyugtató szokott lenni.
A fúzióról meg a távozásodról szóló pletykák már csak rossz emlékek?
Az a múlt. Jártunk a Specialized központjában szélcsatornás teszten, így a feleségemmel kint maradtunk egy picit az USA-ban. Egy hétig otthon voltunk Belgiumban, majd elutaztunk Calpéra. Lehet, hogy egyre érettebb leszek, de mertem pihenni és egyáltalán nem zavart a hosszú leállás.
Sok tavaszi versenyed lesz, de jut majd idő a Touros pályabejárásra?
A Nizza után szerintem igen, de attól tartok, hogy akkor másokkal is összefutok majd menet közben. Kellenek nekem a francia versenyek, a Párizs-Nizza lesz az első nagy célom, fekszik nekem az útvonal, jobb, mint a Dauphiné.
A naptáradat illetően feltűnő, hogy mindhárom ardenneki klasszikuson ott leszel.
Ez még attól is függ, hogy érzem magam a Baszk körverseny után. Ha fáradtan, akkor a Fléche Wallonne-t szerintem kihagyom, de nem ez a terv.
A Tour előtt még lesz hegyi edzőtáborod?
Lesz. Épp ezért fájó szívvel, de le kell mondanom a belga időfutam-bajnokságról. A mezőnyversenyre viszont hazaérek, igaz lehet, hogy csak előző este.
picture

Remco Evenepoel

Fotó: Getty Images

A főnököd, Patrick Lefevere lehetségesnek tartja a Tour de France-dobogót.
Ha minden tökéletesen megy, talán meglehet. De inkább a szakaszgyőzelem tűnik reálisnak. Szép lenne mindhárom GT-n nyerni egyszer, és ha még ehhez a sárga trikót is hozzá lehetne tenni… De erről ne is beszéljünk, mert most még csak építkezünk.
Vingegaard, Pogačar és Roglič viszont ott lesz az ellenfelek között.
Az a célom, hogy felnőjek melléjük és a legtovább versenyben legyek velük. Rogličot ismerem a legjobban, ellene már sokat mentem, Tadejt főleg a nagyobb egynaposokon láttam, számomra Jonas a legismeretlenebb versenyző. De nyilván tisztában vagyok az erejével. Nyertem már háromhetest, szóval tudom, hogy képes vagyok rá, de ettől még a Tour de France nagyon más történet.
Mennyire lesz fontos Mikel Landa ebben az egész történetben?
Az egyik legfontosabb része a csapatunknak. Mikel kifejezetten tapasztalt, sokat mesél nekünk. Szerencsére jól kijövünk egymással. A tavalyi csapatépítőn valahogy egyből egymásra hangolódtunk, és ennek nagyon örültem. Nem lesz gond a közös munkával.
Remco Evenepoel tervezett 2024-es versenyprogramja:
  • Figueira Champions Classic,Volta ao Algarve
  • Párizs-Nizza
  • Baszk körverseny
  • Amstel Gold Race
  • Flèche Wallonne
  • Liège-Bastogne-Liège
  • Critérium du Dauphiné
  • Belga bajnokság (mezőnyverseny)
  • Tour de France
  • olimpia
  • világbajnokság
forrás: HLN.be

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés