Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Roglič: „Megpróbálom megnyerni a Tour de France-t, de nem lett a rögeszmém”

Bodnár Gergő

Frissítve 11/01/2024 - 14:22 GMT+1

A Boránál idén csak a Tour de France megnyerése számít, az nem lényeges, hogy mi történik a tavasz során. Csak egy kapitánnyal indulnak, mindenki Primož Rogličnak segít, akit elég keveset láthatunk majd a tavasz során. A tervek szerint a Párizs-Nizza és a Baszk körverseny mellett, csak a Dauphinén indul a Tourt megelőzően.

Roglič nyerte a szlovénok csatáját az Emilián - összefoglaló

Nem számít semmi, csak a Tour de France.

Röviden így lehetne összefoglalni a Bora csapatának szerdai sajtótájékoztatóját, ahol Primož Roglič mellett az egyik sportigazgató, Rolf Aldag mesélt az idei célokról.
A múlt nem nagyon került szóba, arról Roglič már eleget mesélt. Azt például pár hete elárulta, hogy tényleg nem a Vueltán történtek miatt váltott nyolc év után csapatot.
„Néhány évvel korábban még engem figyeltek, tőlem próbáltak tanulni, szinte felnéztek rám, most pedig már Jonas és Sepp is előrébb volt nálam a sorban. Ettől még történelmet írtunk Spanyolországban, és ennek én is részese voltam” – nyilatkozta Roglič pár nappal karácsony után. De akkor is elhagytam volna a Jumbót, ha én nyerem a Vueltát. Egyszerűen más csapatnál nagyobb esélyem van arra, hogy harcban legyek a hiányzó Tour-győzelemért. De azzal is együtt tudok majd élni, ha esetleg nem járok sikerrel.”
Roglič nyolc idényt követően szánta el magát a váltásra, és következő szezon végéig írt alá a Borához. Még 2016-ban került a Jumbóhoz, melynek tagjaként Girót illetve három Vueltát nyert, és összesen 74 profi győzelmet szerzett.
„Jó érzés ennyi év után egy új csapatnál elkezdeni a szezont, más színek, más csapattársak, új dolgok, új kihívások. De nem szabad megijednünk a feladattól, mert tudom, hogy képesek lehetünk megnyerni a Tourt. Ha mindent megteszünk a sikerért, és mindenki a maximumot hozza, akkor elégedettek lehetünk. Szeretnék sárga trikót nyerni, de nem lett a rögeszmém”- mondta Roglič, akinek szokás szerint kevés versenye lesz tavasszal, hisz a tervek szerint a Párizs-Nizza és a Baszk körverseny mellett csak a Dauphinén indul.
Jó lenne nyerni a Touron, de az eddig szerzett győzelmeimet nem szorítaná háttérbe. Inkább azt mondanám, hogy a hab lenne a tortán.
Rolf Aldag a Bora sportigazgatója elmondta, hogy a szakmai stáb fejében már összeállt a Touron induló csapat, a segítőszemélyzetben Jai Hindley, Aleksandr Vlasov és Matteo Sobrero helye biztos, Lenny Kämna illetve Daniel Martinez pedig elmegy a Giróra, így róluk csak azt követően döntenek. De a tervek szerint mindketten ott lesznek Roglič mellett, Nico Denzhez hasonlóan, aki a murvás szakaszon érhet sokat.
„Az a lényeg, hogy a Tourra rendben legyek, de azért olyan versenyek is számítani fognak, mint a Dauphiné”– jegyezte meg Roglič, aki várhatóan háromszor is hegyi edzőtáborba vonul a tavasz során. Az egyik helyszín jó eséllyel Tignes lesz, hisz így pályabejárásra is lenne lehetősége.
picture

2024-ben már a Bora színeit képviseli Primoz Roglic.

Fotó: AFP

Aldag elmondta, a Boránál nincs "B opció", egy kapitánnyal, sok motivált segítővel és természetesen sprinter nélkül mennek a Tourra.
„Csak az a verseny számít, minden egyéb másodlagos a szezon közben. Az a lényeg, hogy a legjobban felkészüljünk Tourra, nem pedig az, mi történik előtte.”
Finom utalás, hogy a három, Tour de France előtt betervezett egyhetes végeredménye nem lényeges, bár Rogličot ismerve ez azért nehezen hihető.
„A Dauphinén már látni fogjuk, hogy mire lehet képes, de előtte kevés versenye, viszont sok magaslati edzőtábora lesz. Ami nem féltétlenül jó hír a családjának.”
Roglič azért a Bora szerdai sajtótájékoztatóján hozta magát, amikor megkérdezték arról, hogy eddig minden rendben megy-e az új csapatánál, csak ennyit válaszolt:

„Én itt még újonc vagyok, szóval csak szépet és jót szabad mondanom. Várjuk meg a Tour végét, majd utána elkezdek panaszkodni.”
forrás: Rtvslo.si

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés