Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

2024-ben először rajtol Olaszországból a Tour de France, Pantaniról is megemlékeznek

Eurosport Magyarország

Frissítve 21/12/2022 - 22:16 GMT+1

Bemutatták a 2024-es Tour de France első három olaszországi szakaszának útvonalát: a Nagy Rajtot Firenzében rendezik, de a verseny érinti majd Marco Pantani városát, Cesenaticót is a legendás olasz kerékpáros halálának 20. évfordulóján.

Mennyire nagy baj, hogy nem Párizsban ér véget a Tour? - ESB podcast

Tour de France - Cesenaticót is érinti a 2024-es verseny

A francia háromhetest szervező Amaury Sport Organisation (ASO) szerdai bejelentése alapján a Firenzéből Riminibe tartó 205 kilométeres 2024. június 29-i nyitóetap után az 1998-ban Giro d'Italiát és Tourt is nyert Marco Pantani nevével összeforrt Cesenaticóból Bolognába teker 200 kilométert a mezőny. Az olaszországi szakaszok sora a Piacenza és Torino közötti 225 kilométeres távval zárul július első napján.
A Tour története során először rajtol majd Olaszországból, a 111. kiírás 21. etapjára pedig július 21-én kerül sor, öt nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt.
Mivel a francia főváros ekkor már az ötkarikás játékok előkészületeinek végső szakaszában lesz, története során először nem Párizsban, hanem nizzai időfutammal ér véget a legjelentősebb többnapos kerékpárverseny.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés