Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Cavendish: „Nekem még senki nem szólt a csapattól, hogy nem megyek a Tourra”

Bodnár Gergő

Publikálva 27/06/2022 - 10:26 GMT+2

Mark Cavendish vasárnap brit bajnok lett, hétfő délután pedig az is kiderülhet, hogy ott lesz-e a Tour de France-on. Elmondása szerint, neki még senki nem szólt a Quick-Step csapatától arról, hogy kimarad a keretből.

Cavendish: „Nekem még senki nem szólt a csapattól, hogy nem megyek a Tourra”

Fotó: Eurosport

Hétfő délután. Ekkor várható hivatalos bejelentés a friss brit bajnok, Mark Cavendish esetleges Tour de France részvételével kapcsolatban. A Quick-Step eredetileg kedden nevezte volna meg hivatalosan a 8 fős keretét, de valamiért 24 órával előrébb hozták a bejelentést.
Valószínűleg nem tehetett volna sokkal többet Cavendish azért, hogy a csapata mindenkit meglepve, mégis beválogassa Fabio Jakobsen mellé a Touron induló csapatba.
A brit bajnoki cím egy jó jel a formát illetően, de a bejelentés időpontjának megváltoztatását, akár egy (jó) jelként is értelmezhetnénk.
Bár, Patrik Lefevere többször elmondta, hogy az idei Tournak nem mennek neki két sprinterrel, azért ne zárjuk ki teljesen, hogy a főnök esetleg meggondolja magát. Még akkor sem, ha elvileg a svájci kör után már összeültek a Quick-Step sportigazgatói, és döntöttek. Vagyis, a hétvégi nemzeti bajnokságok nem befolyásoltak semmit.
"Talán furcsának tűnhet, de még nem hallottam semmi hivatalosat a csapat részéről. Szóval nem zárom ki teljesen, hogy mégis elvisznek” - mondta Cavendish az Eurosportnak, a brit mezőnyversenyen aratott győzelme után.
„Általában kapunk egy telefonhívást a csapattól, hogy ott vagyunk-e vagy sem, de én még nem hallottam semmit, ami egy kicsit különös. Ennek ellenére úgy edzettem, mintha ott lennék a keretben. Egy dolgot biztosan tudok: ha megyek, szakaszokat fogok nyerni. Képzeld el, hogy brit bajnoki trikóban nyerhetnék a Tour de France-on. Na, az milyen különleges lenne?”
Mark Cavendish
2021-ben egy emlékezetes sérülés döntött arról, hogy végül milyen sorral utazik a Quick-Step. Akkor Sam Bennett egész tavasszal úgy készült, hogy ő lesz a belga csapat első számú sprintere, aztán egy térdsérülés miatt kimaradt a keretből. A helyére beugró Cav, végül négy szakaszt nyert, beállította Eddy Merckx Tour-rekordját, és elvitte a zöld trikót.
Viszont ha Lefeverék már tényleg meghozták a döntésüket a svájci kör vége után, és továbbra is csak Jakobsenben hisznek, akkor Cavendish nem lesz ott a pénteken rajtoló Touron.
Forrás: nieuwsblad.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés