Jól tudjuk, az internet egy alattomos hely, és mindenféle kínos titkokat rejteget. Egy kis kutatással érdekes vagy épp ma már cikinek tűnő dolgokat találhatunk rajta, akár a kerékpársport legnagyobb sztárjairól is.

Itt van elsőként a Giro alatt már elmesélt Egan Bernal-féle 2014-es Facebook-bejegyzés, amiben az akkor még ismeretlen kolumbiai versenyző a szurkolók pénzbeli támogatását kérte azért, hogy elutazhasson a norvégiai monti világbajnokságra.
Aztán itt van a Cyclingtips által tett friss "felfedezés" aminek köszönhetően nyilvános lett Tadej Pogačar Pinterest-fiókja.
Olympic Games
Carapaz szerint a legjobb pillanatban indított, Valverde versenyét a hátfájás tette tönkre
24/07/2021 14:02
2018-ban járunk, egy évvel a Tour de Hongrie-n szerzett összetett harmadik hely után. Amikor a 19 éves szlovén kerékpáros talán még csak elképzelni merte, milyen lesz majd egy World Tour-sapatnál tekerni, hisz akkoriban a Ljubljana Gusto sorában versenyzett.
Pogačar akkor nem volt más, mint egy fiatal és tehetséges komendai srác, aki tele volt álmokkal. Melyek akkor (talán) nem a Tour de France megnyeréséről szóltak, hanem sokkal inkább egy tetoválásról. Méghozzá egy oroszlános tetoválásról.
Pogačar futó kalandozása a Pinteresten azt mutatja, hogy nem gondolkozott tartalmas idézetekben, nonfiguratív mintákban, ő kizárólag egy oroszlánt akart a karjára. Nem volt biztos benne, hogy milyen stílusút, de az oroszlánban elhatározta magát. Szemezgetett hímekkel, nőstényekkel, kisebb és nagyobb méretű fejekkel, de az óriás sörényű modelleket sem vetette el egyből.
A fiókja alapján úgy tűnik, hogy rövid ideg a szarvasok, a medvék és a farkasok iránt is mutatott némi érdeklődést, de ezeket gyorsan "kihúzta" a listáról.
https://i.eurosport.com/2021/06/24/3159934.jpg
Maradtak az oroszlánok.
Tadej Pogačar 2018-ban létrehozott Pinterest-oldalán egyébként egyetlen kerékpáros fotó látható, ami egy esős februári napon, a GP Laguna Porec versenyen készült. Ahol ötödik lett.
Ez egyértelműen nem az a verseny, amelyre a komplett kerékpáros világ azonnal felkapta volna a fejét (Paolo Toto nyert), de akkoriban egyértelműen olyan eredmény volt, ami a fiatal Pogačar számára elég sokat jelentett ahhoz, hogy "elmentse" egy fotó formájában.
Lassan itt a Tour de France, amire a tavaly 1 napot sárgában töltő (így hivatalosan viszonylag kevés plüss oroszlánt szerző) Pogačar címvédőként utazik. 2021 júniusában - legjobb tudomásunk szerint – még nem valósította meg a három évvel ezelőtti álmát. Leragadt a tervezgetésnél, és a különböző oroszlános sablonoknál.
Talán ha címet védene, és az újságírók komolyan rászállnának a témára, Tadej Pogačar most már komolyan elgondolkozna azon a tetováláson.
Forrás: Cyclingtips
Olympic Games
Carapaz megszökött, Pogacar és van Aert nagyot hajrázott az éremért
24/07/2021 09:33
Tour de France
Jól nevelt, segítőkész, és minden pénzt megér – a menedzsere mesélt Tadej Pogačarról
22/07/2021 10:35