Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pogacar készen áll a Tourra, és Cavendish?

Bodnár Gergő

Frissítve 14/06/2021 - 13:40 GMT+2

Tadej Pogacar a várakozásoknak megfelelően nagy fölénnyel nyerte a szlovén körversenyt, de közben Mark Cavendish is egyre jobb formát mutat.

Mark Cavendish won the spring on the final stage of the Tour of Belgium

Fotó: Getty Images

Miközben Tadej Pogacar megnyerte a Tour előtti utolsó felkészülési versenyét Szlovéniában, Richard Carapaz elvitte a sárga trikót Svájcban, Mark Cavendish győzelemmel zárta a belga kört. Azt a többnapost, ahol eredetileg el sem kellett volna indulnia.

De Sam Bennett komolynak tűnő térdsérülése miatt (az idény végén biztosan távozó ír sprinter ínszalaggyulladással bajlódik), végül bekerült a keretbe. A beválogatás ténye, Bennett problémái, a közelgő Tour de France illetve a vasárnapi szakaszgyőzelem pedig szépen beindított egy „lavinát” a belga sajtóban. Mindenki azt kérdezi, hogy most mi lesz Cavvel? Lehet esélye bekerülni a Tour-keretbe, miközben tavaly ősszel még azt sem lehetett kizárni, hogy tényleg visszavonul?
"Nem tudom mi lesz a Tourral, mert felkértek babysitternek. Remco szülei a jövő hétvégén étterembe mennek, és megkértek rá, hogy aznap este vigyázzak a fiacskájukra.
Cavendish ezzel a humorral ütötte el az újságírói kérdéseket, miközben azt azért megjegyezte, hogy a belga sajtó csak azt követően állt bele komolyabban a témába, hogy ő az utolsó pillanatban bekerült a Quick Step belga körön induló sorába.
„Ezen a kérdésen a média pörög, csapaton belül szóba sem jött a Tour-indulásom” – mondta tegnap Cav, pályafutása 151. profi győzelme után.

Lassan viszont tényleg megkerülhetetlen lesz a kérdés, főleg akkor, ha Bennett nem tudja bevállalni a Tourt. Bár a brit sprinter nyilván nem úgy készült az elmúlt hónapok során, hogy lehet esélye valamelyik háromhetesre. De egyrészt itt van egy kiemelt embernek szánt versenyzője sérülése, miközben ő azért jelezte, hogy minőségi mezőnyben is képes nyerni. Vasárnap a belga körön többek között Merliert, Ackermannt, Groenewegent és Bouhannit nyomta le.
"Pályafutásom során nyertem világbajnokságot, klasszikusokat, harminc szakaszt a Touron. És mégis, az embereknek semmi nem elég, és mindennel elégedetlenek. Persze, a tegnapi győzelemre is mondhatod, hogy ez nem a Tour volt, de ahogy már jeleztem, Merlier szerintem jelenleg a legjobb sprinter a mezőnyben” – nyilatkozta Cavendish. „Azt én sem tudom, hogy mi lesz Sammel, de ő a csapatunk első számú opciója a Tourra. Tavaly komolyan bizonyított, hisz elvitte a zöld trikót és nyert két szakaszt. Ha esetleg én bekerülnék a helyére, és behúznék két sprintet, a média egyből azzal találna be, hogy miért nem sikerült hatszor nyernem…”
Mark Cavendish is back to winning ways after the Baloise Belgium Tour
Az biztos, hogy ha Sam Bennett térde rendben lesz, akkor Cav nem mehet a Tourra, hisz arra Patrick Lefevere is kitért a Het Nieuwsbladon vezetett szokásos heti jegyzetében, hogy a csapatnak egyszerűen nincs szüksége két sprinterre. De a Quick Step főnöke azt is elmondta, hogy Bennett hiába távozik az év végén, ez nem lesz/lehet szempont a kerethirdetésnél. De mi van Cavvel? Lefevere a jegyzetében erre is válaszolt.
„Nem lenne korrekt, ha egy minimálbéren tekerő versenyzőtől azt várnánk el, hogy a Deceuninck-QuickStep kiemelt embereként sprinteljen a Touron, és megbirkózzon az ezzel együtt járó nyomással illetve magas elvárásokkal. A következő évet viszont szeretnénk együtt tölteni, szóval jó esély van a szerződéshosszabbításra.”
Forrás: (Het Nieuwsblad)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés