Miközben Tadej Pogacar megnyerte a Tour előtti utolsó felkészülési versenyét Szlovéniában, Richard Carapaz elvitte a sárga trikót Svájcban, Mark Cavendish győzelemmel zárta a belga kört. Azt a többnapost, ahol eredetileg el sem kellett volna indulnia.

De Sam Bennett komolynak tűnő térdsérülése miatt (az idény végén biztosan távozó ír sprinter ínszalaggyulladással bajlódik), végül bekerült a keretbe. A beválogatás ténye, Bennett problémái, a közelgő Tour de France illetve a vasárnapi szakaszgyőzelem pedig szépen beindított egy „lavinát” a belga sajtóban. Mindenki azt kérdezi, hogy most mi lesz Cavvel? Lehet esélye bekerülni a Tour-keretbe, miközben tavaly ősszel még azt sem lehetett kizárni, hogy tényleg visszavonul?
"Nem tudom mi lesz a Tourral, mert felkértek babysitternek. Remco szülei a jövő hétvégén étterembe mennek, és megkértek rá, hogy aznap este vigyázzak a fiacskájukra.
Olympic Games
Carapaz szerint a legjobb pillanatban indított, Valverde versenyét a hátfájás tette tönkre
24/07/2021 14:02
Cavendish ezzel a humorral ütötte el az újságírói kérdéseket, miközben azt azért megjegyezte, hogy a belga sajtó csak azt követően állt bele komolyabban a témába, hogy ő az utolsó pillanatban bekerült a Quick Step belga körön induló sorába.
„Ezen a kérdésen a média pörög, csapaton belül szóba sem jött a Tour-indulásom” – mondta tegnap Cav, pályafutása 151. profi győzelme után.

Lassan viszont tényleg megkerülhetetlen lesz a kérdés, főleg akkor, ha Bennett nem tudja bevállalni a Tourt. Bár a brit sprinter nyilván nem úgy készült az elmúlt hónapok során, hogy lehet esélye valamelyik háromhetesre. De egyrészt itt van egy kiemelt embernek szánt versenyzője sérülése, miközben ő azért jelezte, hogy minőségi mezőnyben is képes nyerni. Vasárnap a belga körön többek között Merliert, Ackermannt, Groenewegent és Bouhannit nyomta le.
"Pályafutásom során nyertem világbajnokságot, klasszikusokat, harminc szakaszt a Touron. És mégis, az embereknek semmi nem elég, és mindennel elégedetlenek. Persze, a tegnapi győzelemre is mondhatod, hogy ez nem a Tour volt, de ahogy már jeleztem, Merlier szerintem jelenleg a legjobb sprinter a mezőnyben” – nyilatkozta Cavendish. „Azt én sem tudom, hogy mi lesz Sammel, de ő a csapatunk első számú opciója a Tourra. Tavaly komolyan bizonyított, hisz elvitte a zöld trikót és nyert két szakaszt. Ha esetleg én bekerülnék a helyére, és behúznék két sprintet, a média egyből azzal találna be, hogy miért nem sikerült hatszor nyernem…”
https://i.eurosport.com/2021/06/14/3153099.jpg
Az biztos, hogy ha Sam Bennett térde rendben lesz, akkor Cav nem mehet a Tourra, hisz arra Patrick Lefevere is kitért a Het Nieuwsbladon vezetett szokásos heti jegyzetében, hogy a csapatnak egyszerűen nincs szüksége két sprinterre. De a Quick Step főnöke azt is elmondta, hogy Bennett hiába távozik az év végén, ez nem lesz/lehet szempont a kerethirdetésnél. De mi van Cavvel? Lefevere a jegyzetében erre is válaszolt.
„Nem lenne korrekt, ha egy minimálbéren tekerő versenyzőtől azt várnánk el, hogy a Deceuninck-QuickStep kiemelt embereként sprinteljen a Touron, és megbirkózzon az ezzel együtt járó nyomással illetve magas elvárásokkal. A következő évet viszont szeretnénk együtt tölteni, szóval jó esély van a szerződéshosszabbításra.”
Forrás: (Het Nieuwsblad)
Olympic Games
Carapaz megszökött, Pogacar és van Aert nagyot hajrázott az éremért
24/07/2021 09:33
Tour de France
A gruppettóban is stresszes az élet - Tim Declercq arról, hogyan lett utolsó a Touron
22/07/2021 15:25