Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kinek tervezték a 2018-as Tourt?

Eurosport
Eurosport

Publikálva 18/10/2017 - 10:37 GMT+2

Nincs hosszú időfutam a jövő évi Touron, lesz viszont majdnem 22 kilométernyi kockakő.

Fotó: Eurosport

... ha egyáltalán tervezték valakinek.
De lehet, hogy a válasz egyszerűen csak annyi: senkinek. Vagy inkább: mindenkinek.
Egyébként, miért is lenne Froome-ellenes?
Az első reakció nyilván az: mert nincs kellően hosszú, viszonylag sík időfutam.
De ne felejtsük el, egy jó formában lévő Chris Froome, a múltban már ezt is megoldotta. A 2015-ös győzelménél nem kell jobb példa. Akkor az utrechti szakaszon kívül (ami nem is volt hosszú, szűk 14 km), nem volt több egyenkénti. És a kockaköveken is jól ment, simán Nibali, Stybar, Van Avermaet sorában jött meg. Úgy, hogy komoly gondban egyszer sem volt. Igaz, mindezt az akkor látott Quintanáról is elmondhattuk.
Egyébként, az elmúlt három évben látott Sky és Froome dominancia ellenére sem volt indokolt, hogy jövőre nem látunk hosszú időfutamot. Hisz egyrészt lesz minden más (kockakő, feltűnően rövid szakasz, 5000 méteres szintkülönbséget tartalmazó hegyi befutós nap, lejtmenetes befutó, murvás hegy, és veszélyes oldalszél az első héten), másrészt ugye ezt nem csak Froome-nak kell letekernie. Illetve "túlélnie".
Itt inkább az tűnik érdekesnek, hogy mi lesz Tom Dumoulinnel? Nem szerettek volna egy kicsit kedvezni neki a szervezők? Nem szerettek volna ők is egy olyan versenyzőt a mezőnyben látni, aki veszélyes lehet Froome-ra?
Mert akkor a harminc kilométernél jóval hosszabb időfutam tényleg adta volna magát, akár már a második hét végén. De ez elmaradt.
Tour de France 2018 - Visszatért az Alpe d'Huez és a kockakő | HosszabbításEbben aztán lesz minden. Nagy rajt Noirmoutier-en-l'Île-ben (vagyis egy szigeten), csapatidőfutam a harmadik napon, majdnem 22 kilométernyi (!) kockaköves rész, Mûr-de-Bretagne a hatodik szakaszon, a murvás Montée du Plateau des Glières, az 5000 méternyi szintkülönbséget tartalmazó szakasz (végén az Alpe d'Huezzel), egy extrán rövid, mindössze 65 km-es hegyi etap (befutóval a Col de Portet tetején), és persze az utolsó előtti nap, a 31 km hosszú egyéni időfutam.
Az ASO-t sok mindennel lehet vádolni, de azzal nem, hogy saját maga (saját pénzügyi érdekei) ellen dolgozik. Változtatnak, próbálkoznak, és szeretnének egy olyan versenyt összehozni, amely nem dől el már az első héten.
Erre az útvonalra pedig sokan igent mondhatnak. Annak ellenére, hogy a Giro pontos menetrendjét még nem ismerjük.
Addig meg mehet a vita, mi rossz, mi jó, mi hiányzik, és kinek lett ez kitalálva.
De az útvonal úgysem változik.
Aki erős és kellően felkészült, megoldja.
Froome ezt már megtette négy alkalommal.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés