Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bardet: új mez, régi célok

Eurosport
Eurosport

Publikálva 29/12/2017 - 09:05 GMT+1

Romain Bardet mesél Froome duplázási tervéről, a szalbutamol ügyről, és a jövő évi célokról.

Fotó: Eurosport

Gyorsan pontosítsunk a címen: a mez csak a stílusát illetően új, Romain Bardet nem váltott csapatot. Ami pedig a 2018-as évét illeti, a célok sem nagyon változnak. Ismét megpróbálja a Tourt, azt követően, hogy az elmúlt két évben dobogós volt a francia körversenyen.
"Nem álmodozom a sárga trikóról, inkább dolgozom érte. Az előző két évben ott voltam a legjobbak között, így elmondhatom, hogy jó úton járok. Ha továbbra is így fejlődök, akkor semmi nem lesz lehetetlen. Ráadásul áll mögöttem egy csapat, ahol 2020-ig biztosított a jövő. Ez pedig lehetővé teszi számomra, hogy kizárólag magamra és a munkára összpontosítsak."
Bardet télen sem állt le, a novembert például sok montizással és futással tudta le. Nem akart nulláról kezdeni az első edzőtáborban. Ahová már kész tervekkel érkezett, így pontosan tudja, milyen program szerint készül fel a 2018-as Tour de France-ra.
"Valószínűleg a Trofeo Laigueglián kezdek, aztán jöhet a Ruta del Sol. A Strade Bianche nagyon érdekel, az lesz az első versenyem, ahol nem másodlagos az eredmény. A Tournál persze semmi nem fontosabb, de tavasszal ott a Liége is, amit nagyon szeretek."
picture

Fotó: Eurosport

Ha már a Tour többször is visszaköszön Bardet nyilatkozatában, lenne itt egy megkerülhetetlen kérdés. Mit szól Froome beígért duplájához, illetve a nemrég kirobbant szalbutamol ügyhöz?
"Kezdjük azzal, hogy sportszakmailag az ő döntése, engem semmiben nem befolyásol. Ha abból indulunk ki, hogy idén a  második körversenyén erősebb volt, mint az elsőn, akkor van miért félni tőle. Kockáztat, de a sportban ez a szép. Ezzel ő, és az országúti kerékpár is nagyot sokat nyerhet. Nálam a dupla még nincs napirenden, most például a Vueltán egyáltalán nem voltam önmagam. De a jövőben nem zárom ki, hogy újra megpróbálom. Ami a botrányt illeti, ebben az esetben viszont megint a sportágunk lehet a legnagyobb vesztes. Van, akit jobban, van akit kevésbé lepett meg ez a hír. Én abban bízom, hogy a 2018-as idény elejére minden tisztázódik, és nem erről, meg a különböző feltételezésekről kell beszélnünk."
Legyen így.

(Forrás: Pelotonmagazine/L'équipe)

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés