Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Így tippeltünk

Eurosport
Eurosport

Publikálva 31/12/2017 - 16:33 GMT+1

Eltelt egy újabb év, így ismét megnéztük, hogy mennyire jöttek be a januárban adott tippjeink.

Fotó: Eurosport

Itt a év utolsó napja, nézzük meg mit vártunk még januárban ettől a szezontól.
Tíz kérdésre kerestük a választ, melyek közül néhány (pl. melyik versenyt várod a leginkább?), saját véleményre kérdezett rá, a legtöbb esetben viszont tippelni kellett. Vagyis szépen mellé lehetett lőni :)
Kinek lesz a legjobb, és kinek a legrosszabb szezonja? Milyen évet hoz Sagan az új Borában? A sprinternek közül ki gyűjti be a legtöbb WT győzelmet? És melyik csapat lesz pozitív, illetve negatív értelemben a legnagyobb meglepetés? Meg persze a szokásos "meredeknek hangzó" tippek.
Majdnem egy éve - egészen pontosan január 6-án - többek között ezekre a kérdésekre próbáltunk meg válaszolni. Most itt a lehetőség, hogy megnézzük, mennyire voltunk pontosak.
1. Ki lesz a legjobb a nagyok közül?
Szega szépen eltalálta Valverdét, hisz a spanyol versenyző szétnyerte magát tavasszal. Aztán jött a sajnálatos Touros sérülés. Szabi Nibalit mondta, ami szintén nem volt rossz tipp: figyelmbe véve a Lombardia győzelmet, illetve a két GT dobogót. Lanti pedig nem vállalt nagyot Froome-al, aki megcsinálta a Tour-Vuelta duplát.
2. Kinek lesz a leggyengébb szezonja?
Chaves valóban nem futott nagy évet, de ebben valószínűleg a sérülése is közre játszott. Meg talán az, hogy az erősre sikerült 2016-os szezonja után, elég komolyan voltak vele szemben az elvárások. Ebben a kategóriában többen is (Szega, Szabi, Kálmán Laci) Contadort írták, ami végül is - ha szigorúan az összetettet nézzük - bejött. Aru bár olasz bajnok volt, és a sárga trikót is viselte, egyik háromhetesén sem volt dobogón. Szóval Dávid vele sem lőtt mellé.
3. Milyen év lesz Sagannak, az új csapatában. Megvédi valahol a címét?
Klasszikust nem nyert, de sokak várakozásával ellentétben, a világbajnoki triplát megcsinálta. A zöld trikó meglehetett volna, ha...
Januári kérdések | HosszabbításTour Down Under és Cadel Evans Great Ocean Race. Lassan tényleg elkezdődik a 2017-es szezon. Bár nálunk hivatalosan a hónap végén, január 31-én lesz a nagy rajt (akkor közvetítjük a Dubai Tourt), most néhány kérdéssel és válasszal - az ESB-s hagyományoknak megfelelően - megnyitjuk az új idényt.
4. Ki lesz a legeredményesebb sprinter?
Szega Greipellel, Lanti Kristoffal lőtt egy picit mellé, Szabi viszont a Touron négyet nyerő Kittelt írta. Gaviriát senki nem említette, pedig a számok alapján, neki volt a legtöbb WT-győzelme (összesen kilenc).
5. A legjobb és leggyengébb csapat
Lanti női megérzése a Cannondallel kapcsolatban egész jól bejött, a Sky-nak viszont megint brutális éve volt. A Bahrain-Merida elsőre azért nem volt rossz.
6. Egy durva tipp 2017-re
Szega majdnem telibe találta Nibalit, Szabi mondjuk ki, biztosra ment:) Lanti Mohorictól (de miért pont tőle???) várt egy szakaszgyőzelmet a Touron, végül Vuelta lett belőle. Kálmán Laci tippjével ellentétben, Froome nem bukott a Touron, és ha jól emlékszünk, Wigo sem tért vissza :)

ui: A kommentek között mindenki leellenőrizheti, mennyire lőtt mellé/vagy állt közel az igazsághoz. !!!BUÉK MINDEN ESB OLVASÓNAK!!!

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés