Télen cyclo-cross Superprestige-győzelem Gaverében egy bizonyos Mathieu van der Poel előtt. Tavaly augusztusban Baby-Giro-összetett, egy évvel korábban pedig U23-as Roubaix (aminek egyébként a junior kiadását is megnyerte). A 2017-es világbajnokságon szintén ebben a korosztályban nyert időfutam-aranyat, pár hónappal korábbam pedig pályán (scratch) szerzett brit bajnoki címet.
Mi ez, ha nem elképesztő, és a tökéletesség határát súroló sokoldalúság?
Erre tett még rá télen egy a Stravára is feltöltött egészen döbbenetes, 13.25-ös öt kilométert, ami mindössze 5 másodperccel maradt el a jelenlegi brit rekordtól. Azóta kiderült, nem vált át a futásra, mindössze a GPS-adatok csúsztak el egy-két helyen. A valóságnak inkább megfelelő 16 perces idő persze szintén elég „durva”.
Kerékpár
Másnaposság, kávé, tesó? Pidcock mindenre válaszol!
19/11/2022 - 09:09
Tom Pidcockról eddig is sokat hallottunk, tudtuk mennyire tehetséges versenyző, nem véletlenül csapott le rá az Ineos. A kis termete (170 centi/58 kiló) ellenére a kockaköves egynaposokon is kiválóan ment, de mint mondja, már rég hozzászokott ahhoz, hogy minden mezőnyben ő a legkisebb. A tegnapi nap óta az első országúti győzelme is megvan, ráadásul nem is akárhol (az idei vb-pálya egyes részeit is tartalmazó Brabantse Pijl-en nyert), és nem is akárki ellen hozta össze.
„Ez a hajrá nem arról szólt, ki a gyorsabb, hanem arról, kiben maradt több. Alapesetben én is arra készülnék, hogy van Aert lenyom egy sprintben, de az utolsó ötvenesen belül végig nyélen mentünk, szóval itt az döntött, kinek a lábában maradt több.”
Pidcock pályafutása első WT-szezonjának tavaszán már eddig is egészen kiváló eredményeket hozott (Kuurne: 3. hely, Strade Bianche: 5. hely), de a dobogó és a győzelem nagyon más dolog.

Tom Pidcock lesprintelte van Aertot

Fotó: AFP

Már most kezdem érezni, hogy itt, ezen a szinten a helyezkedés elképesztően fontos. Ha nem vagy végig elől, lemaradsz a sorsdöntő támadásról, és elúszott minden. Egyszerűen nem fér bele, hogy egy pillanatig is kihagyjon a figyelmed és ezért kerülj hátrébb.
„A másik lényeges tényező a frissítés. A Flandrián volt időszak, amikor elfelejtettem enni, és ez a Koppenberg után visszaütött. Akkor látványos elfogytam. Tegnap viszont átestem a ló túloldalára és a 20 kilométeres kapu környékén még egy kisebb gyomorgörcsöm is volt a sok zselétől.”
Pidcock a Brabantse Pijlt kipipálta, jöhet az Amstel és a Flèche Wallonne, melyek szerinte számára a Flandriánál sokkal jobban fekszenek. Aztán lassan ő is átül a montira, hisz van der Poelhoz hasonlóan nagy célja az olimpiai arany.
Kerékpár
Van der Poel és Van Aert egy vagyonba kerül, de így is megéri megfizetni őket
16/11/2022 - 15:33
Kerékpár
Tom Pidcock: "Túl fogom élni, ha soha nem nyerek Tourt”
13/11/2022 - 09:16