Franciaország déli területein az utóbbi napokban már-már sivatagi hőség tombolt, a helyi beszámolók szerint a hőmérséklet rekordokat döntött; az év során ilyen korán még soha nem volt 40 fok feletti hőség.
A második napot pont emiatt keményen megmetszették a szervezők; 120 km esett le, maradt 34, valószínűleg az is a TV-s közvetítés meg a szerződések miatt.
Ennek ellenére Valter Ati bizakodva várta a szombat királyetapot; amikor a szintrajzról kérdeztük, azt mondta - „tetszik, csak ki tudja, meg lesz-e tartva” – utalva ezzel a korábbi rövidítésre.
Kerékpár
Dina Marci: „Nagyon jó helyre került a magyar bajnoki trikó”
25/06/2022 16:06
Végül meg lett, de sajnos a „tetszik” rész elmaradt, Ati ugyanis szombaton olyat élt át a kerékpáron, amit korábban még nem nagyon.
„Valószínűleg napszúrást kaptam. A szakasz elején még jók voltak a lábaim, de aztán teljesen megfőttem. Nem szokott velem ilyen történni, úgyhogy most nem tudom, mitől lehetett” – írta Valter Ati az Eurosport Hungary-nek.
A Groupama-FDJ kerékpárosa hozzátette, a hőség már eddig is alaposan megterhelte a szervezetét, de nem úgy, ahogy azt elsőre gondolnánk.
„Számomra az volt a legrosszabb, hogy mindenhol maxon nyomatták a legkondit, mert különben elviselhetetlen volt a meleg. Ment a buszban, a szállodában, mindenhol. Ettől eléggé bedurrant az arcüregem és a torkom is. Erre jött ma a napszúrás, szóval ’kellemes’ napom volt.”
„De már minden okés” – jött a megnyugtató üzenet a korábbi Giro rózsaszín trikós hegyimenőtől.
Az okcitán kör harmadik szakaszát végül Michael Woods nyerte, a Ati pedig a napszúrás ellenére is végig nyomta a napot, és közel félóra hátrányban a 75. helyen ért célba.
A verseny vasárnap egy sprintereknek kedvező szakasszal zárul, melyet élőben közvetítünk az Eurosport online felületein (Eurosport.hu, videók menüpont, és Eurosport Applikáció), illetve 18:30-tól az Eurosport 1-en lesz róla egy egyórás összefoglaló.

Vedd kézbe az irányítást! Ne mások döntsék el, értesülsz-e a híreinkről vagy sem! Az Eurosport applikációban értesítést kérhetsz a kedvenc sportágaid híreiről, közvetlenül a telefonodra. Ne maradj le semmi fontosról! A Lenti oktatóvideóban megmutatjuk, hogyan állíthatod be könnyen az értesítéseket.

Így kaphatsz értesítést a mobilodra az Eurosport fontos híreiről

Kerékpár
A rózsaszín után megvan a trikolor – Valter Ati magyar bajnok lett
24/06/2022 16:58
Route d'Occitanie
Valter: „Nincs olyan, hogy a csapatod azt mondja, nem adhatod fel”
20/06/2022 17:39