Nagyon büszkék vagyunk.
Aike Visbeek teljes joggal nyilatkozta ezt a belga sajtónak a napokban, mert a Wanty bőven túlszárnyalja a várakozásokat 2022-ben. Noha a Tour de France-szakaszgyőzelem nem jött össze (Taco van der Hoorn néhány milliméterre járt tőle), a parádés szezonkezdet és a Giro-sikerek után nyáron sem lassítanak a belgák, a vallon és a lengyel körön is nyertek például egy etapot.
Augusztus 1. az átigazolások kezdete is volt egyben, és kíváncsian várhattuk, milyen változások történnek majd a keretben. A neo-próként a csapathoz már most csatlakozó Dries De Pooter és Madis Mihkels mellett Rui Costa és Mike Teunissen érkezését is bejelentették, igaz, távozik Alexander Kristoff, Andrea Pasqualon és az a Quinten Hermans is, akivel Visbeek két napig fasírtban volt, miután az Alpecin bejelentette az átigazolását.
Országúti Világbajnokság
Valter Atiéknak fogalmuk nem volt, hol állnak a vb-n, Pogačar és van Aert kiakadt
28/09/2022 - 08:03
A sikerek persze a piacon is sokat érnek, Visbeek szerint a versenyzők számára kecsegtető opció lehet a Wanty.
„Nem a miénk a legmodernebb csapatbusz, és nem businessosztályon repülünk, de minden célunkat elértük. Merünk versenyezni, nem tétovázunk, és mi profitálunk a legtöbbet abból, hogy sok csapat még mindig lebecsül minket. Anyagi okok miatt nem engedhetünk meg magunknak mindent és mindenkit, de egyre többen értékelnek minket. Ott volt például Tim Merlier esete, akivel tárgyaltunk is, és nem sokon múlt, hogy a Quick-Step helyett minket válasszon.”

Aike Visbeek

Fotó: AFP

A Wanty átigazolási politikája egyértelmű: ahelyett, hogy két-három nagyobb sztárba ölnék a pénzük nagy részét, inkább arra törekednek, hogy sokan sokat nyerjenek – nem véletlen, hogy idén már 11 különböző versenyzőjük ünnepelhetett.
„Alaposan át kell gondolnunk, hogy mibe fektetünk. Teunissen leigazolása például nagyban növeli Girmay esélyeit, de ő maga is bármikor nyerhet. Rui Costára az ardenneki egynaposokon számítunk, reméljük, ugyanolyan hatást ér el csapaton belül, mint Kristoff tette: ha a rutinjának köszönhetően Rotát és Zimmermant is fejleszteni tudja, már megérte a leigazolása. A két neo-prótól, De Pootertől és Mihkelstől is sokat várunk.”
Visbeek elárulta, nagyon közel állnak a két Sport Vlaanderen-versenyző, Arne Marit és Rune Herregodts megszerzéséhez, míg Dimitri Claeys és Kévin Van Melsen visszavonul, mindketten sportigazgatóként folytatják a csapatnál. Az igazán nagyot viszont annak a Tom Dumoulinnek az érkezése jelentheti, aki a szezon végén ugyanúgy befejezi a karrierjét, mint Claeysék.
„Az időfutamokon előrébb kell lépnünk. Számos technikai elem kapcsán szorosan együttműködünk a kerékpárszállítónkkal, a Cube-bal, de ehhez a folyamathoz munkaerő is kell. Tom Dumoulin lehetne az, aki a következő szintre emelhet minket. Számíthat tőlem egy telefonhívásra, mert nagyon szeretnénk, ha nálunk folytatná.”
Forrás: Nieuwsblad
Kerékpár
Peák Barna: „Óriási köszönettel tartozom a Wantynak, mert megmentették a pályafutásomat”
25/09/2022 - 16:50
Vuelta a España
Evenepoel: „Szeretnék háromhetest nyerni, remélhetőleg ez lesz az”
01/09/2022 - 09:03