Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Százszor elmondták neki, mégis benézte – van der Poel bukással zárta az olimpiai montiversenyt

Bodnár Gergő

Frissítve 27/07/2021 - 14:30 GMT+2

Látványos bukással fejezte be a hétfői montiversenyt Mathieu van der Poel, aki szerencsére jól van és nincs törése.

Mathieu van der Poel

Fotó: Getty Images

Nagyon hamar szertefoszlottak a holland versenyző olimpiai álmai, aki látványosan nagyot bukott a montiverseny első körében. Nincs törése, és a körülményekhez képest jól van, a bukást okozó palló hiányáról viszont tényleg nem tudott.

Gerben de Knegt szövetségi kapitány elárulta, ő a napokban több alkalommal is figyelmeztette MVDP-t arra, hogy mekkorát és miként ugorhat azon a részen.
„Vagy 100 alkalommal elmondtam neki a hét során, hogy a palló verseny közben nem lesz ott, és csak az edzéseken használhatjuk. Talán elfelejtette menet közben.”
A holland versenyző egyik csapattársa, Milan Vader elmondta, hogy a futamot megelőző ebéd során egymás közt tényleg téma volt a palló, és van der Poel még akkor is úgy beszélt róla, hogy használni fogja.
picture

IZU, JAPAN - JULY 26: Mathieu van der Poel of Team Netherlands suffers a fall after jumps off a boulder during the Men's Cross-country race on day three of the Tokyo 2020 Olympic Games at Izu Mountain Bike Course on July 26, 2021 in Izu, Shizuoka, Japan.

Fotó: Getty Images

„Engem kérdezett meg arról, hogy mekkorát tervezek ugran. Aztán jeleztem neki, hogy ezt csak az edzésen használhattuk.”
„Szeret ugrani, de most a biztonságos utat választotta, és a rámpára számított” – mondta az esetről de Knegt a HLN.be-nek nyilatkozva. „Kicsit haragszom magamra, mert másodpercekkel a kezdés előtt is szólhattom volna neki. De ezt sajnos nem tettem meg.”
„Mathieu az ilyen helyzetekről nem szokott kamuzni, így biztosan arra számított, hogy ott lesz a palló” – mondja Adrie van der Poel. „Nem hiszem, hogy oka lenne hazudni erről az esetről, valószínúleg ott és abban a helyzetben nem esett le neki. Sajnálom, hogy ennyi melója úszott el, de nézzük pozitívan a helyzetet, a hírek szerint nincs komoly baja, és hamarosan újra kerékpárra ülhet. Nem fejezte be az olimpiát, aminek egy oka lehet: tényleg nagy fájdalmai voltak. Én is tekertem sérültem, tudom, hogy hősies dolognak tűnik így célba érni, de ha nem vagy rendben, ki kell szállni.”
Mathieu van der Poel
Adrie van der Poel arra a kérdésre, hogy a szeptemberi flandriai világbajnoki cím esetleg enyhítheti-e Mathieu olimpiai csalódását, a papa egyértelmű nemmel válaszolt.
"Őszintének kell lenni, szerintem idén nem lesz világbajnok. Ha megnézzük a belga csapatot, mind a nyolc emberük nyerhet aranyat. Egyedül elképesztően nehéz dolgod van egy ilyen pályán, már-már reménytelen a helyzeted.”
Jegyezzük meg gyorsan, Mathiue van der Poel pont az ilyen szitukat szereti. És hát párszor mostanság már meglepte az édesapját.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés