Nem lesz folytatás, mindenki szabadon kereshet magának csapatot. Még azok is, akik élő szerződéssel rendelkeznek. Jelenleg csak ez biztos, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy mindenki mehet, ahova tud. A megszűnés szélén áll a Qhubeka-NextHash csapata, amely 2022-re nem kért UCI licenszet.
Vagyis a mostani helyzet szerint, a jelenlegi 19 helyett, jövőre 18 World Tour csapat alkotja a mezőnyt. De mi lesz a versenyzőkkel? Mi lesz azokkal, akik az utolsó pillanatig kivárnak, és még hisznek a folytatásban? A VeloNews-nál ennek a kérdésnek mentek utána.
"Szeptember végén megkaptuk a szokásos e-mailt a vezetőségtől, és ott leírták nekünk, hogy nem adtuk be a licenszkérelmet. Vagyis mindenki szabadon kereshet magának új sort, még azok a versenyzők is, akiknek szerződésük van” – mesélte egy neve elhallgatását kérő qhubekás kerékpáros.
Paris - Roubaix
„Csak az volt a kérdés, hogyan éljük túl” – a Paris-Roubaix hősei mesélnek
06/10/2021 18:04
„Douglas Ryder minden esélyt próbál megragadni, és szeretné valahogy folytatni. De ehhez nyilvánvalóan szüksége van egy főszponzorra. A Premier Tech érdeklődéséről lehetett olvasni, de az üzlet végül nem valósult meg, mert ahogy hallottam, a kanadaiak a csapat 50 százalékát akarták volna. Aztán lehet, hogy még él ez a vonal, tényleg nem tudom mi zajlik a háttérben. Én is csak a többiektől hallottam erről.”
https://i.eurosport.com/2021/10/20/3240030.jpg
A neve elhallgatását kérő versenyző elmondta, ugyan nemrég valóban volt egy kis csúszás, de a fizetéseket rendezte a vezetőség, azzal nincs gond, a jövő viszont tényleg bizonytalan.
„Ilyenkor a legtöbb sor már tele van, de ez a helyzet speciális, hisz ha megszűnik egy komplett csapat, akkor sokan válnak szabaddá. Sőt, még az is lehet, hogy más megveszi a licenszet, és akkor nyilván kerékpárosokra lesz szüksége. Szóval néhányan kivárnak, de páran már augusztusban léptek, és elmentek máshova. Nem akarták magukat kitenni ennek a bizonytalanságnak.”
A Qhubeka-NextHash versenyzői közül nemrég Michael Gogl (Alpecin-Fenix), Lasse Norman Hansen (Uno-X Pro), Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) és Giacomo Nizzolo (Israel) is talált magának új sort, de Domenico Pozzovivo, Max Walscheid, Sergio Henao, vagy Sean Bennett még nem írt alá másik csapathoz.
A Cycling Show-ban Doug Ryder, a csapat igazgatója beszélt a csapat küldetéséről, az elért eredményekről, és a jelenlegi - kilátástalannak tűnő - helyzetről is.

Nagy a baj, az év végén lehúzzák a rolót az egyik legkülönlegesebb World Tour csapatnál

Országúti Világbajnokság
"Ez a lehető legjobb befejezés, aranyéremmel szállok ki a kerékpárversenyzésből"
22/09/2021 16:01
Országúti Világbajnokság
Van Aert: „Kicsit kezd sok lenni az ezüstérmekből”
20/09/2021 16:07