Hónapok óta nyílt titoknak számított, csütörtökön viszont végre hivatalosan is bejelentették: Tim Merlier 2019 után elhagyja az Alpecin csapatát, és 3 évre aláírt a Quick Stephez.
Szó sincs arról, hogy egy az egyben kellene pótolnia Mark Cavendisht, sőt, arra sem kapott semmiféle biztosítékot, hogy jövőre ott lesz a Touron.
Azért ne felejtsük el, Jasper Philipsen személyében eddig is volt házon belül egy komoly riválisa, jövőre pedig ott lesz mellette Fabio Jakobsen.
Kerékpár
Peák Barnáéknál folytathatja Tom Dumoulin
07/08/2022 07:53
Belga versenyzőként neked is gyerekkori álmod vált valóra azzal, hogy a Quick-Stephez igazoltál?
Fiatal versenyzőként, mint akkoriban mindenki, nyilván én is felnéztem a Boonen-vezette csapatra. Egyébként, ahogy megvolt a bejelentés, felrobbant a telefonom, annyian írtak nekem, mintha egy nagy versenyen nyertem volna.
Ez a váltás mennyire logikus lépés a részedről?
Nem hiszem, hogy egy sprinter valaha is csúnyán megbukott volna a Quick-Stepnél. Tekintettel a csapat múltjára, ez egy teljesen logikus igazolásnak tűnik számomra. Szeretnék egy újabb lépést tenni előre, és úgy gondolom, hogy ennél a sornál tudok a legtöbbet fejlődni.
A Trek mellett az Israel is keresett. Miért a Quick-Stepet választottad?
Mert alapból oda szerettem volna menni, ráadásul a szerződés pénzügyi részéről sem kellett sokáig tárgyalnunk. Nagyon hamar megegyeztünk.
Indiszkrét kérdés, de a pénz volt a döntő tényező?
Eddig még soha, sehol nem kerestem igazán sokat, de jövőre nagy lépést teszek előre a fizetésemet illetően. Maradjunk ennyiben.
Idén Jasper Philipsen, jövőre Fabio Jakobsen lesz a csapaton belüli riválisod. Nem könnyű helyzet.
Nekem soha nem volt problémám azzal, hogy rajtam kívül még egy jó sprinter van a csapatban.
Te érkezel, Cavendish távozik. Gyakorlatilag a helyére jöttél.
Nem ismerem Mark jövőbeli terveit, de egy biztos, én soha nem leszek képes olyan eredménysort elérni, mint ő. Biztos sokan a helyetteseként tekintenek rám, ami megtisztelő, de én nem így gondolok erre a helyzetre.
Kaptál valamiféle „biztosítékot” Lefevere-től a versenynaptáraddal kapcsolatban?
Nem, és nem is kértem. A programomról majd télen, az első edzőtáborban fogunk tárgyalni. Viszont a jelenlegi edzőmmel, Erwin Borgonjonnal folytathatom a munkát, aminek nagyon örülök.

Tim Merlier

Fotó: AFP

A barátnőd, Cameron Vandenbroucke már dolgozott PR-témában a Quick-Stepnél. A jövőben esetleg ő is a csapat tagja lesz?
Cameron gyakornokoskodott náluk, egészen pontosan a csapattal együttműködő Napoleon Games-nél dolgozott. Ha újra lehetősége adódik, nem fogom megakadályozni, hogy pénzt keressen :) Egyelőre jobban ismeri a körülményeket, mint én, mivel az édesapja Frank, jó pár évet lehúzott Lefevere mellett.
Jövőre egy sorban tekersz, Van Lerberghével, ami azért extra, mert egyrészt az utolsó embered is lehet a vonatban, másrészt te vagy a kisfia keresztapja.
Általános iskolás korunk óta ismerjük egymást, de jövőre lesz az első alkalom, hogy U13 után ismét egy csapatban versenyzünk. Ő nemcsak jó barát, hanem egy kiváló felvezető ember is. Szép történet lenne egy jól működő vonatot alkotni Berttel.
Egyébként szóba sem jött, hogy maradsz az Alpecinnél?
Nagyon hálás vagyok nekik, hogy 3 éve kisegítettek a bajból, szerintem a közös munka során nagyon sokat adtunk egymásnak. Azért én is nyertem nekik pár versenyt. Nyilván szóba került a folytatás, de nem úgy alakultak a tárgyalások, hogy maradni tudtam volna. A fizetésemet illetően sem tudtunk megegyezni. Meg itt volt az ideje, hogy kipróbáljak valami újat.
Azért tervezel valamiféle búcsúajándékot?
Szakaszgyőzelmet a Vueltán. Szerintem az elég jó búcsú lenne. Illetve szeretnék végre befejezni egy háromhetest, mert ez eddig még nem jött össze.
Forrás: HLN.be
Kerékpár
Megnyílt az átigazolási piac, de kevés nagy sztár vált csapatot
01/08/2022 17:20
Kerékpár
Carapaz az EF-hez kerülhet, Merlier váltja Cavendisht a Quick-Stepnél
23/07/2022 08:37