Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fetter Erik: "A végén úgy voltam vele, csak nem sprintelek az épp búcsúzó Pinot ellen"

Bodnár Gergő

Frissítve 10/10/2023 - 10:18 GMT+2

Fetter Erik mesélt az Eurosportnak arról, hogy milyen volt belülről az év utolsó nagy klasszikusa, ahol a búcsúzó Thibaut Pinot-val együtt ért célba. És ez kifejezetten fontos, hisz a fanatikus francia szurkolók miatt, nem sokkal a bergamói befutó előtt rövid ideig Erik is „elveszett” abban a tömegben, amely az utolsó profi versenyét teljesítő Pinot-ra várt.

Ha Lombardia, akkor Pogačar; Valter Attila a 22. helyen - Összefoglaló

Két éve nem ért célba, tavaly 26 percet kapott a győztestől, most viszont kifejezetten jót ment Fetter Erik a Lombardián.
Mint kiderült, nem ez volt az utolsó versenye idén, mivel bekerült még két olasz egynaposra (Giro del Veneto, Veneto Classic), így Eriket ezen a héten is láthatjuk
De milyen volt belülről az év utolsó nagy klasszikusa? És ez a kérdés most tényleg indokolt, hisz az Eolo-Kometa versenyzője pont a búcsúzó Thibaut Pinot-val együtt ért célba.
„Egészen jól ment, nem is jöttem meg olyan rossz sorral. Az utolsó nagy emelkedőig ott voltam az első csoportban, ami nagyjából 50 főből állt. De én egy picit előbb leszakadtam, mint ahogy Ati elkezdte volna húzni a sort” – mesélte Erik, aki végül a 46. helyen zárta a Lombardiát.
„Ha megnézzük az útvonalat, itt azért a világ legjobb hegyimenői szoktak jól menni, szóval ez nem igazán az én pályán, nekem kicsit hosszúak ezek a hegyek. A végén talán még jöhettem volna pár hellyel előrébb, mivel szerettem volna sprintelni, de hát a gruppettóban ott volt Pinot is, szóval nem lett volna túl szép belerondítani abba a pillanatba 😊. Ettől még az elmúlt évekhez képest ez a teljesítményem tényleg fejlődésnek tekinthető.”
De mennyit számított az „új” útvonal, hisz tavaly nem Bergamóban volt a cél. Könnyebb ez a pálya vagy Erik volt erősebb?
„Számok alapján szerintem egy fokkal könnyebb volt, a tavalyi verseny engem eléggé kikészített, akkor hét óránál is többet mentem. De most jobb formában vagyok, ez is számított.”
És akkor a káoszról. Mert a Pinot-ra váró tömegben Erik rövid időre mintha „elveszett” volna.
„A szurkolói elég komoly létszámmal jelentek meg azon a részen, és amikor megérkeztünk, teljesen megőrültek. Elállták az utat, nem volt helyünk, rám ugrottak, előre löktek, hátra löktek, de abból, hogy Pinot-val mi lehetett, semmit nem láttam. Próbáltam kiszabadulni a tömegből, elég komoly pillanatok voltak.”
Fetter Erik - twitter.com/EoloKometaTeam
Fetter Erik mellett Valter Attila is lenyomta a Lombardiát, Ati a 22. helyen zárta az idei utolsó versenyét.
„Utána nem találkoztunk, de a verseny elején lehetett beszélgetni. Aztán, ahogy kialakult a szökés, neki mennie kellett előre dolgozni. Talán menet közben még egyszer futottunk össze, amikor félreállt majd hozott fel kulacsokat, akkor is tudtunk pár szót váltani. Amúgy rengeteg magyar volt kint, de olyan sok, hogy meg is lepett. Nem csak a rajtban, menet közben is sokan szurkoltak nekünk. Szerencsére tudtam találkozni a szurkolókkal még a befutó után is, mivel elég sokan jöttek oda a buszunkhoz.”
Bár az előző héten Erik még úgy tudta, hogy a Lombardiával befejezte a 2023-as idényét, az utolsó pillanatban még betették két olasz egynaposra.
„Vár még rám két verseny a héten, előbb szerdán a Giro del Veneto, aztán vasárnap a Veneto Classic, de még utána sem jövök haza, mert lesz egy edzőtáborunk Máltán.”
A végére már csak egy kérdés maradt. Az első találkozás kapcsán kinek van igaza? Hisz Erik Grazra, Ati pedig egyértelműen Zalaegerszegre emlékezett a Lombardia előtti cikkben.
„Amennyiben elhelyezzük egy idővonalon a két helyszínt, akkor a jó válasz egyértelműen Graz 😊. Szerinem ez nem is lehet kérdés.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés