Harmincöt év. Pontosan ennyi idő telt el azóta, hogy hazai (vagyis bergamói) versenyző nyerte a Lombardiát. Gianbattista Baronchelli 1986-os győzelme után Fausto Masnada szombaton került nagyon közel a bravúrhoz, de a Pogacar elleni sprintben nem volt esélye. És ezt ő maga mondta.
„Felértem rá, ott voltam mellette, de más sebességi tartományban közlekedett a sprint során. Messze voltam tőle.”
Masnada ugyan második lett (mint a Colbrellivel szemben kicsit simábban elveszített sprintben az olasz bajnokságon), de erre az eredményre is nagyon büszke lehet. Hisz júliusban, amikor a szárd körön egy bukás miatt eltört az egyik csigolyája, még az idei visszatérése sem volt biztos. Bukta a Vueltát, de legalább az októberi egynaposokra frissen érkezett.
Kerékpár
Lefevere szerint Cavendish túlértékeli magát és még nagyobb pénzt akar szakítani
16/09/2021 17:16
„Pontosan tudom, hogy a második hely nem győzelem, de attól még pár igazán erős srácot csak megelőztem. Olyan versenyzőket, akivel ilyen terepen mindenki esélyesként számolt. Azt nagyon sajnálom, hogy a bukásom miatt elbuktam az idény második felét, de a zárás miatt azért elég boldog vagyok.”
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235304.jpg
Masnada egyébként elárulta, hogy kommunikált Alaphilippe-pel a támadása előtt, szóval nem önállóan cselekedett, hanem volt párbeszéd kettejük között. A kulcs egyébként számára a selvinói lejtmenet volt, ahol fél perces hátrányból utolérte Pogacart. A Stravára feltöltött adatok szerint ezt a 10.4 kilométeres, átlagosan 7%-os lejtésű szakaszt Masnada 10.18 alatt teljesítette, ami „természetesen” új rekord.
„Hiába ismerem a környéket, és nőttem fel Bergamóban, versenyen még soha nem mentem a Colle Apertón. Elképesztő hangulat volt azon az úton, egymás hegyén-hátán álltak az emberek, tényleg mintha egy stadionban lettünk volna. Elismerésem mindenkinek, aki oda kijött. Bár nem tudtam nyerni, ezt az eredményt akkor is a városnak, és az itt élőknek ajánlom. Hisz nem is olyan régen, még a koronavírus-járvány elején elég sokat szenvedtek a bergamóiak.”
Forrás: Gazzetta, bicipro.it
Kerékpár
Lefevere hadat üzent a szezon végén távozó Sam Bennettnek
09/09/2021 10:55
Vuelta a España
Megint összehozta a Quick-Step, Jakobsen duplázott a Vueltán
21/08/2021 16:21