Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rekord a lejtmenetben, csigolyatörés után – Masnada hazai pályán nyert majdnem Lombardiát

Bodnár Gergő

Publikálva 11/10/2021 - 18:29 GMT+2

A Quick-Step bergamói születésű versenyzője nagyot ment a Lombardián, de a sprintben nem volt esélye Pogacar ellen.

Fausto Masnada (Deceuninck-Quick Step) passe à l'attaque sur le Tour de Lombardie 2021

Fotó: Getty Images

Harmincöt év. Pontosan ennyi idő telt el azóta, hogy hazai (vagyis bergamói) versenyző nyerte a Lombardiát. Gianbattista Baronchelli 1986-os győzelme után Fausto Masnada szombaton került nagyon közel a bravúrhoz, de a Pogacar elleni sprintben nem volt esélye. És ezt ő maga mondta.
„Felértem rá, ott voltam mellette, de más sebességi tartományban közlekedett a sprint során. Messze voltam tőle.”
Masnada ugyan második lett (mint a Colbrellivel szemben kicsit simábban elveszített sprintben az olasz bajnokságon), de erre az eredményre is nagyon büszke lehet. Hisz júliusban, amikor a szárd körön egy bukás miatt eltört az egyik csigolyája, még az idei visszatérése sem volt biztos. Bukta a Vueltát, de legalább az októberi egynaposokra frissen érkezett.
„Pontosan tudom, hogy a második hely nem győzelem, de attól még pár igazán erős srácot csak megelőztem. Olyan versenyzőket, akivel ilyen terepen mindenki esélyesként számolt. Azt nagyon sajnálom, hogy a bukásom miatt elbuktam az idény második felét, de a zárás miatt azért elég boldog vagyok.”
Masnada alulmaradt a sprintben
Masnada egyébként elárulta, hogy kommunikált Alaphilippe-pel a támadása előtt, szóval nem önállóan cselekedett, hanem volt párbeszéd kettejük között. A kulcs egyébként számára a selvinói lejtmenet volt, ahol fél perces hátrányból utolérte Pogacart. A Stravára feltöltött adatok szerint ezt a 10.4 kilométeres, átlagosan 7%-os lejtésű szakaszt Masnada 10.18 alatt teljesítette, ami „természetesen” új rekord.
„Hiába ismerem a környéket, és nőttem fel Bergamóban, versenyen még soha nem mentem a Colle Apertón. Elképesztő hangulat volt azon az úton, egymás hegyén-hátán álltak az emberek, tényleg mintha egy stadionban lettünk volna. Elismerésem mindenkinek, aki oda kijött. Bár nem tudtam nyerni, ezt az eredményt akkor is a városnak, és az itt élőknek ajánlom. Hisz nem is olyan régen, még a koronavírus-járvány elején elég sokat szenvedtek a bergamóiak.”
Forrás: Gazzetta, bicipro.it
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés