Tizenegy ember, és nagyjából 8 millió euró. Ennyibe kerülne Peter Sagan és kísérete valamelyik WorldTour-csapatnak.

Francia és olasz sajtóhírek szerint a Quick-Step már kiesett, így maradt két sor, az Israel és a Total Direct Energie. Ők hajlandóan lennének átvenni a teljes „kíséretet”, és megadnák a Sagan által kért, bő 4 millió eurós éves fizetést.
Patrick Lefevere viszont nemet mondott. Ő ugyan már leült tárgyalni Giovanni Lombardival, Sagan menedzserével, de nem tudtak megegyezni. Hogy miért? A Quick-Step főnöke erről mesélt a Het Nieuwsbladnak írt jegyzetében.
Tour de France
A dánok megőrültek, Jakobsen beszólt, Sagan mutogatott - ESB podcast
3 ÓRÁJA
"Peter Sagannal kapcsolatban a következőket tudom mondani: nagyon úgy néz ki, hogy jövőre nem a mi csapatunknál fog versenyezni. Érdekelt, de nem azokkal a feltételekkel, amiket felkínáltak nekünk. Csak, hogy teljes legyen a történet, elmesélem miként került szóba. Minden a Specializeddal, a kerékpárbeszállítónkkal kezdődött, velük már korábban 2027-ig szerződést hosszabbítottunk.
A megállapodás részeként a tulajdonosunk, Zdenek Bakala elment kerékpározni Mike Sinyarddal, a Specialized vezérigazgatójával. Ekkor merült fel Sagan neve. A Speci már évek óta személyes szponzori szerződést kötött vele, és Zdenek is úgy gondolta, hogy jó ötlet, hogy Peter a csapatunkban versenyezzen. A Cseh Köztársaság és Szlovákia 1993-ban ugyan szétvált, de ezek a kapcsolatok továbbra is erősek.
Nem volt rossz ötlet, de mégis azonnal a fékre kellett lépnem. Nem azért, mert már nem hiszek Saganban, épp ellenkezőleg. Hallottam korábban Ralph Denktől, a Bora főnökétől, hogy szerinte Peter kezd kimenni a korból, és többet kér annál, mint amennyit érdemelne. De én nem így látom. A mi csapatunk azért elég gyakran megmutatta, hogy tudunk hatni az idősebb versenyzőkre, és képesek vagyunk kihozni belőlük a maximumot. Ez Sagannal is működött volna, erről meg vagyok győződve.
Persze, voltak fenntartásaim azzal kapcsolatban, hogy Peter milyen „kísérettel” érkezne hozzánk. Természetesen nem egyedül jött volna. Ragaszkodott a négy állandó csapattársához, Erik Baskához, Maciej Bodnarhoz, Daniel Osshoz, és a testvéréhez, Juraj Saganhoz. De hozott volna magával két szerelőt, két személyes segítőt, egy sportigazgatót, egy sajtófelelőst és egy szakácsot/táplálkozási tanácsadót. Vagyis legalább tíz ember érkezne vele. Nagyszerű, hogy Sagan ilyen szépen gondoskodik a közeli ismerőseiről, de én nem érzem úgy, hogy egy külön kis brigádot szeretnék a csapatomon belül. Ez nem összeegyeztethető a Wolfpack filozófiájával.

Peter Sagan

Fotó: Getty Images

Sagan menedzsere, Giovanni Lombardi minél hamarabb egy asztalhoz akart ülni velem, és tényleg beszélgettünk. Biztosított arról, hogy a tizenegy fős kíséret nincs kőbe vésve, és több embert el tudnának engedni. De ettől még a ’Sagan+8’ csomag így is ott volt az asztalomon.
Aztán megtudtam Lombarditól, hogy lenne egy csapat, amely hajlandó lenne az egész Sagan-brigádra igent mondani. Szépen jöttek az újságcikkek, és előkerült a Direct Energie neve. Bár őszintén szólva nem tudom ez, mennyire igaz vagy jó. Sagan mindenesetre ragaszkodik a saját sorához, tényleg nagyon hűséges típus. Ezt sajnálom, mert úgy tűnik, ebben az életben már nem igazol hozzánk.
De ne higgyétek, hogy mostanság nem kapok leveleket meg életrajzokat. Elég sokan felkínálják magukat, még olyan srácok is, akik nemrég nálunk tekertek. Én viszont a mostani kerethez ragaszkodnék elsőként, ezért a héten Florian Sénéchallal ültem le Sierra Nevadában, és korábban már beszélgettem Mattia Cattaneóval meg Fabio Jakobsennel. Itt a Girón vasárnap is terveznek néhány tárgyalást, de persze ünnepelni is fogunk. Ha bulit szervezünk, akkor általában extrán nagylelkű vagyok."

Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Tour de France
Vajúdott a Tour de France hídja, és egereket szült
TEGNAP 20:08
Tour de France
Van Aert: "Nem csináltam semmit" - Sagan: "A felvételeken minden látszik"
TEGNAP 19:08