Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Colbrelli összeesett a célban, szívmasszázst kellett alkalmazni rajta

Bodnár Gergő

Frissítve 21/03/2022 - 20:10 GMT+1

Borzalmas jelenetek játszódtak le a célvonalon túl a Katalán Körverseny első szakaszán. A Bahrain-Victorious olasz versenyzője, Sonny Colbrelli nem sokkal azután, hogy a 2. helyen zárta a mezőnyhajrát, elájult, de szerencsére azonnali és szakszerű orvosi ellátást kapott a helyszínen.

Sonny Colbrelli

Fotó: Getty Images

Eszméletlenül esett össze a Roubaix-győztes a nyitószakasz befutója után

Nem sokkal azután, hogy Michael Matthews megnyerte a katalán kör első, mezőnyhajrát hozó szakaszát (ahol Valter Attila a 10. helyen jött meg), az Európa-bajnok Sonny Colbrelli váratlanul összeesett. Az olasz versenyzőhöz azonnal megérkezett egy mentőautó, szemtanúk szerint szívmasszázst végeztek rajta, de a Cyclingnews úgy tudja, hogy a többek által a helyszínen látott defibrillátort csak a szívritmus ellenőrzésére használták.
A Bahrain csapata másfél órával az esetet követően kiadott egy sajtóközleményt, ahol azt írták, hogy Colbrellit egy közeli, gironai kórházba szállították, de eközben az olasz versenyző végig magánál volt és beszélt.
"A Volta a Catalunya 1. szakaszának sprintjét követően Sonny Colbrelli eszméletlenül esett össze" - áll a közleményben. "A versenyzőnk további orvosi ellátásban részesült, és stabil állapotban volt, amikor mentőautóval a Hospital Universitari de Girona kórházba szállították, hogy alapos kivizsgálásnak vessék alá. A Team Bahrain Victorious szeretné megköszönni a szervezőknek és a helyszínen dolgozó orvosi stábnak a támogatást és a segítséget.”
A csapat azonnali tájékoztatást ígért, amint többet vagy biztosabbat lehet tudni Colbrelli állapotáról, de az első hírek szerencsére kifejezetten biztatóak.
Az olasz versenyző egyébként a Katalán körversenyen ment először azt követően, hogy az első szakasz után bronchitis miatt feladta a Párizs-Nizzát. Sonny Colbrellinek bár nagy célja lett volna a szombati Milánó-Sanremo, a betegsége miatt nem tudta vállalni a versenyt. A mai második hellyel tért vissza a mezőnybe.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés