Pogacar és a végig elképesztő könnyedséggel tekerő Roglic, az utolsó pár száz méteren el is szakadt a Valverde-Yates-Landa-féle csoporttól, a szakaszt végül a korábban több támadással is próbálkozó Pogacar nyerte (akinek így mindhárom idei többnaposáról van már legalább egy szakaszgyőzelme). Roglic meg tökéletesen elégedett volt azzal, hogy közvetlenül a fő riválisa mögött/mellett jött be másodiknak, és megtartotta a sárga trikót.

Pogacar a bónusz miatt ugyan ma is hozott rajta egy kicsit (24 helyett 20 másodperc a hátránya), de Rogla a többiekkel szemben növelte az előnyét. A Katalán kört megnyerő Adam Yates előtt például 39 másodperccel vezet, Maximilian Schachmannal szemben pedig már bő 1 perc az előnye.
Ma egy hajrában elszenvedett bukás miatt Woods és Kelderman kapott sokat, a szakaszon negyedik Valverde viszont jól mozgott a meredeken, és már ötödik összetettben.
Olympic Games
Carapaz szerint a legjobb pillanatban indított, Valverde versenyét a hátfájás tette tönkre
TEGNAP 14:02
A mezőny holnap sem köszön el a hegyektől, a szakasz végé felé jön a Jaizkibel (7.9km/5.6%) és az Erlaitz (4km/10.3%), a befutó viszont lejtmenetes lesz.
Csütörtökön is a szokásos időpontban, 15.30-kor kezdünk az Eurosporton!

Baszk körverseny, 3. szakasz

Olympic Games
Carapaz megszökött, Pogacar és van Aert nagyot hajrázott az éremért
TEGNAP 09:33
Tour de France
Jól nevelt, segítőkész, és minden pénzt megér – a menedzsere mesélt Tadej Pogačarról
22/07/2021 10:35