Pogacar és a végig elképesztő könnyedséggel tekerő Roglic, az utolsó pár száz méteren el is szakadt a Valverde-Yates-Landa-féle csoporttól, a szakaszt végül a korábban több támadással is próbálkozó Pogacar nyerte (akinek így mindhárom idei többnaposáról van már legalább egy szakaszgyőzelme). Roglic meg tökéletesen elégedett volt azzal, hogy közvetlenül a fő riválisa mögött/mellett jött be másodiknak, és megtartotta a sárga trikót.

Pogacar a bónusz miatt ugyan ma is hozott rajta egy kicsit (24 helyett 20 másodperc a hátránya), de Rogla a többiekkel szemben növelte az előnyét. A Katalán kört megnyerő Adam Yates előtt például 39 másodperccel vezet, Maximilian Schachmannal szemben pedig már bő 1 perc az előnye.
Ma egy hajrában elszenvedett bukás miatt Woods és Kelderman kapott sokat, a szakaszon negyedik Valverde viszont jól mozgott a meredeken, és már ötödik összetettben.
Kerékpár
Lehet, hogy nem látjuk Roglicot és Pogacart a Tour rajtjáig?!
02/05/2021 09:26
A mezőny holnap sem köszön el a hegyektől, a szakasz végé felé jön a Jaizkibel (7.9km/5.6%) és az Erlaitz (4km/10.3%), a befutó viszont lejtmenetes lesz.
Csütörtökön is a szokásos időpontban, 15.30-kor kezdünk az Eurosporton!

Baszk körverseny, 3. szakasz

Liège - Bastogne - Liège
Carapazt kizárták, Valverde 41 évesen lett negyedik, Pogacar egy zseni – érdekességek a Liége-ről
26/04/2021 09:13
Liège - Bastogne - Liège
A Tour címvédője lenyomta a világbajnokot a Liège sprintjében
25/04/2021 17:23