Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy meglepő hír az év végére: Pogačar jövőre ott lesz a Girón!

Bodnár Gergő

Frissítve 18/12/2023 - 17:10 GMT+1

Tadej Pogačar 2024-ben pályafutása során először ott lesz a Girón. Meglepő a hír, mivel a neki kifejezetten fekvő útvonal ellenére elég valószínűtlennek tűnt, hogy jövőre két nagy körversenyen is láthatjuk. A nagy nevek közül eddig kevesen nyilatkoztak a programjukról, de azt már egy ideje tudjuk, hogy Pogačar mellett Van Aert biztosan elindul a Girón.

Pogačar újra zseniális volt, sorozatban harmadszor nyert Lombardiát

„Ha kizárólag rajtam múlna a döntés, valószínűleg nem nyernék túl sokszor, mert legszívesebben az összes nagy versenyen elindulnék. A Tour de France mellett a Girón és a Vueltán is.”
Ezt nyilatkozta pár hete Tadej Pogačar, de akkor még a neki kifejezetten fekvő útvonal ellenére elég valószínűtlennek tűnt, hogy 2024-ben két Grand Touron is láthatjuk.
A Tour de France eddig biztosnak látszott, most viszont már azt is tudjuk, hogy jövőre – pályafutása során először - ott lesz a Girón.
„Nagyon szeretnék indulni, de azt látni kell, hogy a Girón csak úgy érdemes elindulni, ha tényleg top formában vagy. Ez a verseny tiszteletet és rendes felkészülést érdemel, nem lehet csak úgy odamenni. Ott van például az időjárás, ami brutálissá tudja tenni a versenyt, a hegyekről már nem is beszélve. A Touron eddig négyszer jártam, kétszer megnyertem, nekem minden évben az a legfontosabb versenyem” – mondta pár héttel korábban a Gazzettának Pogačar, aki vasárnap este pont az olasz újság Twitter-oldalára kitett videóban utalt arra, hogy 2024-ben részt vesz a Girón.
A szlovén versenyző már korábban is jelezte, hamarosan tényleg szeretne ott lenni az olasz körversenyen, de azok után, hogy az elmúlt két évben kikapott Vingegaard-tól, a következő szezon kapcsán még nem tűnt reálisnak a részvétele.
„Szeretek versenyezni, és nem akarok kizárólag egyetlen dologban jó lenni. Nem szeretnék csak a háromhetesekre edzeni, jó dolog variálni a különböző stílusú versenyeket. Új kihívások, más típusú felkészülés, más mezőny, ez így jó, engem ez szórakoztat.”
picture

Tadej Pogacar

Fotó: AFP

Pogačar bár megint nem nyert Tourt, 2023-ban is elképesztő évet futott. A Flandria mellett Fléche-Wallonne-t és Amstelt nyert, az Andalúz kör mellett a Párizs-Nizzát is behúzta, a Tour de France-on meg úgy lett második Jonas Vingegaard mögött, hogy két szakaszt nyert és sorozatban negyedszer lett övé a fehér trikó.
A szezont – mondhatni szokás szerint – a Lombardia megnyerésével zárta.
Bár a nagy nevek közül eddig kevesen mondták biztosra a Giro részvételüket, de Wout Van Aert mellett Geraint Thomas, Simon Yates, Nairo Quintana és Giulio Ciccone szinte biztosan ott lesz jövőre az olasz körversenyen.
A Jonas Vingegaard-Primož Roglič-Remco Evenepoel hármas viszont a Tourra készül. Bár Vingegaard nemrég pont arról nyilatkozott, hogy bár extrán hangzik, de nagy álma egy éven belül mindhárom Grand Tourt megnyerni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés