Annyira „elvitt minket" Dina Marci és Valter Attila (persze teljesen jogosan), vagy Sagan ciklámen, illetve Bernal rózsaszín trikója, hogy egy valakiről talán el is feledkeztünk. Pedig vasárnap Giro történelmet írt, miután sorozatban az (!) ötödik időfutamát is megnyerte.

Természetesen Filippo Gannáról van szó, aki akárcsak tavaly, most is „lesimázta” az összes egyenkéntit, és megint egy Giro-győztes csapat tagja lehetett. Pedig nem volt egyszerű számára a 21. szakasz, hisz defekt miatt kerékpárt kellett cserélnie, de a 30 kilométerre azért így is hozott egy szerény, 53.7-es átlagot. Három hét Bernalért végzett munka után.
„Most mondhatnám, hogy kicsit izgalmasabbá szerettem volna tenni az egészet, de egy defektet ugye nem tervezel előre, és erről termesztésen szó sem volt” – nyilatkozta a vasárnapi időfutamáról, és a kényszerűségből meghúzott kerékpárcseréről Filippo Ganna.
Paris - Roubaix
„Csak az volt a kérdés, hogyan éljük túl” – a Paris-Roubaix hősei mesélnek
06/10/2021 18:04
Szerencsére gyorsan reagáltunk, simán ment a váltás, Brailsforddal aztán viccelődtünk is a befutó után, hogy a McLaren F1-es csapata tanulhatna tőlünk a kerékcseréket illetően.
Ganna sorozatban az ötödik időfutamát is megnyerte a Girón, ami új rekord. Erre korábban senki – még Francesco Moser – sem volt képes. Hiába dolgozta szét magát a rózsaszín trikóért, hiába féltették az olaszok, hogy fáradtan érkezik Milánóba, megint megverte a mezőnyt.
„Ha azt gondolnám, hogy elnyomnak, vagy nem vagyok jó helyen, nem hosszabbítottam volna az Ineos-szal újabb három évre. Pontosan tudtam, hogy lesznek szakaszok, amikor dolgoznom kell, de ha rózsaszínben látod a kapitányodat, aki ráadásul még fel is veti neked a 20. szakasz során, hogy nyugodtan spórolj egy kicsit a holnap miatt, akkor minden más nézőpontba kerül. És természetesen teljesen elégedetté válsz, hisz csapatként mentünk nagyot, és elértük a célunkat.”
Ganna tehát megint egy olyan Ineos tagja lehetett, amely behúzta a Girót. Tavaly Tao Geoghegan Hart csapattársaként nyert olasz kört, most (egy fokkal simábban) Egan Bernallal.
„Mégsem lehet összehasonlítani a két versenyt, mert Egan idén hamar megszerezte a trikót, így nekünk is több dolgunk volt. Az előző évben Tao az utolsó nap vette át a vezetést, így akkor a feladat és a felelősség sem volt akkora. És még egyszer mondom, Bernalnak szombaton arra is volt ideje, hogy mellém guruljon és megkérjen arra, hogy vegyek kicsit vissza, mert másnap jön az időfutam…”
Ganna vasárnap befejezte a második Giróját, és továbbra is 100%-os. Mind az öt időfutamát megnyerte az olasz körön, és mindkétszer úgy utazhat haza, hogy az ő kapitánya szerezte meg a rózsaszín trikót.
Bár saját véleménye szerint ezzel még mindig egy kicsit „messze van” az egyik olasz csapattársától.
Van nálunk egy bizonyos Gianni Moscon, aki eddig négy GT-n indult, és mindig győztes sor tagja lehetett. Tőle még egy kicsit messze vagyok.
Forrás: Gazzetta

Minden reggel elküldjük e-mailben a legérdekesebb híreket a sportvilágból, válogatunk a legjobb cikkeinkből. Az Eurosport napi hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Paris - Roubaix
257,7 kilométer a pokolban - a 2021-es Paris-Roubaix sokáig emlékezetes marad
03/10/2021 16:06
Országúti Világbajnokság
"Ez a lehető legjobb befejezés, aranyéremmel szállok ki a kerékpárversenyzésből"
22/09/2021 16:01