Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nibali: "Nem kell azonnal leírni, ahogy a sok okos teszi a neten"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 14/11/2020 - 09:19 GMT+1

Interjú a szülinapos Vincenzo Nibalival.

Fotó: Eurosport

A helyükre kerülő LEGO elemek százai, és a családi boldogság, amit az unokahúg, Mariasole érkezése jelentett. Vincenzo Nibali próbál kikapcsolni a csalódást keltő 2020-as szezon után, amit győzelem és (tőle szokatlan módon) GT-dobogó nélkül zárt.

A testvére Antonio apuka lett, így a kislányával "szétlegózott" délutánokon kívül legalább ennyi boldogság érte az év végéhez közeledve. Mert az országúton sok sikerélményben nem volt része, gyorsan meg is jelentek az elégedetlenkedő, és az életkorára vonatkozó kommentek.
De ha valaki, akkor a 36. születésnapját ma ünneplő Vincenzo Nibali ezeket jól tudja kezelni.
Mindenkit az érdekel a Giro után, hogy lehet-e még esélyed valaha egy nagy körversenyen?
Erre azt tudom mondani, hogy én se ilyen Giróra, meg évre készültem. A fiatalok sokkal gyorsabban és jobban alkalmazkodtak nálam ehhez a megújult helyzethez.
Ma ünnepled a 36. születésnapodat.
Igen, tényleg 36 lettem, de ettől még nem kell azonnal leírni, ahogy a sok okos teszi a neten. Én sem vagyok hibátlan, el tudok rontani egy szezont. Amúgy meg két dolog számít: az egyik az akarat, a másik pedig a tény, hogy élvezd, amit csinálsz. Biztosra mondom, nálam egyik sem hiányzik.
picture

000_8RN6MC.jpg

Fotó: Eurosport

Most elrontottad a felkészülést?
Világosan jeleztem Slongónak, hogy ha visszacsinálhatnám az idény elejét, nem mennék kétszer hegyi edzőtáborba, és több felkészülési versenyen indulnék. De ez ugye abból jött, hogy csoportokban dolgoztunk a vírus miatt, és nem akartunk sokat utazni, így elég olaszos lett a naptáram.
Aztán lement a Giro, és jöttek a kritikák.
Marha könnyű lehúzni valaki, és rosszat írni róla. De nincs ezzel baj, mindenki sokat várt tőlem, ami abból következik, hogy korábban komoly eredményeim voltak. A tavalyi második helyem után is voltak elégedetlen hangok, de idén szerintem mindenki számára világossá vált, hogy akkor szó nem volt ajándékba adott, meg széttaktikázott Giróról. Ebben a szezonban kiderült, hogy Roglic és Carapaz nagyon erős, és nem véletlenül tartanak ott, ahol.
Nézted a Vueltát?
Igen, és Roglic okos versenyzése nagyon tetszett, egy kifejezetten erős Carapaz előtt nyert, szerintem  megérdemelten. Richard először versenyzett úgy háromhetesen, hogy esélyesnek tartották, és egy komplett mezőny figyelt rá.
picture

000_8RH8P2.jpg

Fotó: Eurosport

Amúgy eldöntötted már, hogy mi lesz veled 2021 után?
Nem akarom, hogy ezen pörögjek egész évben, ezért tényleg nem tudok válaszolni. A pillanatnak élek majd, szerintem bőven van még bennem eredmény. Csak előbb elemezni kell ez az évet, de nagyon alaposan.
Jövőre még akár az olimpiai is lehetne egy cél számodra, vagy nem?
Na, pont ez az, hogy nem ilyen szemüvegen keresztül nézem a dolgokat. Nem akarok rápörögni semmire, és egy verseny köré felhúzni mindent. Majd jön, ami jön. Nyomás meg eredménykényszer nélkül szeretnék tekerni, úgy, hogy nem mindig a következő feladat jár a fejemben.
Gazzetta
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés