"Remélem, még három évem lesz a legmagasabb szinten."

Ezt mondja Vincenzo Nibali arra a kérdésre, hogy meddig szeretné még folytatni.

És akkor jöjjön a másik, kicsit aktuálisabb kérdés, hogy hol?
"Valószínűleg a Bahrainnél. Mindkét fél részéről megvan az igény a közös folytatásra, kaptam egy jó ajánlatot, szerintem meg fogunk egyezni. A Sky? A múltban valóban tárgyaltunk, de nem jött össze a megegyezés. Minden lehetőségre nyitottak vagyunk, de nem most fogok dönteni a szerződésemről. Várhatóan a következő idény felénél ülünk le beszélgetni."
Ez utóbbi mondat nem meglepetés, hisz Nibali egy jól sikerül Giróval, nyilván nem kis mértékben tudná emelni az értékét.
Giro d'Italia
Aru a Girón térhetne vissza
06/11/2018 09:28
"Jönnek a fiatalok, ezt én is látom. De ez az élet rendje, emiatt nem aggódom. Itt van Miguel Angel Lopez, Egan Bernal és még jó páran, de mi, idősebbek próbáljuk felvenni velük a ritmust. Ez remélem nekem még további három évig menni fog."

066_DPPI_20318113_014.jpg

Fotó: Eurosport

Elsőre azonban a 2019-es szezont kell megtervezni, és Nibali erről még nem sokat tud.

"December 9-én lesz az első edzőtáborunk, ott ülünk le megbeszélni a következő évet.Még nem döntöttem arról, hogy a Giróra vagy a Tourra megyek. Esetleg mindkettőre.Az olasz kör útvonalát még nem ismerem részletesen, csak annyit infóm van, amit a netről szereztem. De azt tudjátok, hogy számomra mindig hatalmas élmény otthon tekerni. Idén nem fekszik nekem a vb-pálya, de ennek ellenére lesz más egynapos, ami kifejezetten érdekel. A Liége-győzelem például hosszú évek óta nagyon motivál."
Giro d'Italia
És ha Dumoulin meggondolná magát?
02/11/2018 09:36
Giro d'Italia
Froome: "A dupla nem lehetetlen!"
01/11/2018 16:00