Bár nagyon nincs miről meggondolnia magát, hisz eddig még nem jelentette ki egyértelműen, hogy milyen lesz a következő éve. Egyelőre csak annyit tudunk, örülne neki, ha a csapata elvinné a Tourra.

Ez nyilván Tom Dumoulin esetében azt jelenti, hogy akkor ő ott fog indulni. De a holland versenyző azt is jelezte, hogy szeretné megvárni a Giro prezentációját, mielőtt véglegesen döntene a 2019-es szezonról.

Szerda óta ismerjük a jövő évi olasz kör útvonalát, Dumouliun viszont egyelőre nem nyilatkozott. Egy korábbi kijelentése azonban beszédes arra vonatkozóan, hogy bevállalja-e a Girót.

"Nem érzem teljesen lehetetlennek a duplát, de két háromhetes, ráadásul egymás utáni években, kicsit keménynek tűnik."

043_05389833.jpg

Fotó: Eurosport

Luke Roberts a Sunweb sportigazgatója mindenesetre elgondolkozott egy picit.
Giro d'Italia
Nibali további három évre tervez
09/11/2018 09:24
"A Girón több egyenkénti lesz, ez pedig nyilván feküdne Tomnak. Mondjuk idén bebizonyította, hogy nem csak az óra ellen, hanem a hegyeken is jó. Szerintem simán meg tud nyerni egy olyan háromheteset, ahol nem féletlenül az időfutamok döntenek. Le fogunk ülni vele, és minden opciót átbeszélünk."

Egy biztos, a TdF prezentációja után Dumoulin elmondta, hogy egy kicsivel több időfutam kilométernek jobban örült volna.

Majd hozzátette, ment ő már kifejezetten jól olyan útvonalon, ami papíron nem neki kedvezett. Például idén, amikor Thomas mögött második lett.
Giro d'Italia
Aru a Girón térhetne vissza
06/11/2018 09:28
Giro d'Italia
Froome: "A dupla nem lehetetlen!"
01/11/2018 16:00