Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Froome: "A dupla nem lehetetlen!"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 01/11/2018 - 17:00 GMT+1

Chris Froome-nak nagyon tetszik a 2019-es Giro útvonala, de egyelőre még nem döntött arról, hol indul jövőre.

Fotó: Eurosport

Froome-nak tetszik a jövő évi Giro.
Nyilván a prezentációra meghívott sztárvendégként nem mondhat mást, de ez számára tényleg nem egy rossz útvonal.

Most az a kérdés, mennyire tetszik a címvédőnek.
Hisz tegnap is többször hangsúlyozta, nem érzi lehetetlennek a duplát. Újabb Giro-győzelem, vagy az ötödik sárga trikó? Esetleg mindkettő? Ez most a kérdés.

"Az én nézőpontom szerint egy nagy körverseny legyen kiegyensúlyozott. Vagyis szerepeljen benne kellő időfutam kilométer, és hegyi befutó. Ez az 2019-es Giro esetén adott. Főleg a verseny második fele lesz brutális, ez az útvonal a komplett versenyzőknek kedvez. Akik a hegyeken és az óra ellen is jól mennek. Szóval nekem tetszik ez a Giro."
picture

000_1AH1U7.jpg

Fotó: Eurosport

Világos beszéd, kérdés, mennyi benne az udvariasság.
Az ugyanis bőven elképzelhető (hiába tartja csak decemberben az évadnyitó edzőtáborát a Sky), hogy mind Froome, mind Thomas ismeri már a jövő évi programját.

Bár a tegnapi nyilatkozat ellenére sem valószínű, de akkor is ott a dupla lehetősége. Amit Froome az idei év ellenére lehetségesnek tart. Nyilván a riválisokkal szintén számolni kell egy nagy vállalás esetén, és ugye Tom Dumoulin ebben az évben, pont egy jó Giro után jelentett komoly veszélyt Geraint Thomas sárga trikójára. Márpedig a hírek szerint a holland versenyző jövőre kizárólag a Tourral "foglalkozik".

"Tényleg hiszek benne, hogy lehetséges a dupla. Idén kicsit elfogytam a Tour végére, de ennek az volt az oka, hogy sorozatban a negyedik háromhetesemen mentem.Ennek ellenére azt mondom, a Giro-győzelmem örökké emlékezetes marad. Soha nem csináltam még egy olyan bevállalós támadást, mint akkor."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés