„Szemben ültünk egymással egy kis amszterdami szobában. Mindketten könnyítettünk kicsit a lelkünkön. Egy jó beszélgetés volt, de inkább megtartanám magamnak, pontosan mi hangzott el.”
Ezt mondta nemrég Dylan Groenewegen arról a privát beszélgetésről, amit Fabio Jakobsennel folytatott. A két sprinter először találkozott személyesen a tavalyi lengyel körön történt hatalmas bukás óta. A Jumbo-Visma versenyzője azt mindenesetre elárulta, hogy maga a tény, miszerint Jakobsen sikeresen tért vissza a szörnyű sérüléséből a török körön, neki is sokat segített mentálisan.
„Ez szerencsére megtörtént, ami neki és nekem is nagyon jó. Azt is megkönnyítette számára, hogy találkozzon velem. Mint sportemberek, most már előre tekintünk. Valószínűleg nem fogunk együtt kávézni, de eddig sem tettük. Viszont újra egymás szemébe tudunk nézni és remélhetőleg majd sprintelni is képesek leszünk egymás ellen.”A személyes találkozó tehát tényleg megvolt, de Jakobsen csütörtöki (Instagramra kitett) írása szerint nem hozott igazi megoldást.
Kerékpár
„Találkoztam Jakobsennel, könnyítettünk a lelkünkön”
30/04/2021 11:50
"Szeretném tisztázni a dolgokat: Dylan a találkozó során nem kért tőlem bocsánatot, és nem mutatott hajlandóságot arra, hogy felelősséget vállaljon a tetteiért. Továbbra is az a célom, hogy megbeszéljük a történteket, de a tangóhoz ketten kellenek".
A Quick-Step versenyzője, aki az április végi török körön tért vissza - és ezekben a napokban az Algarvén teker – azt is megjegyezte, hogy Groenewegennek nem is kellett volna nyilatkoznia a kettőjük privát beszélgetéséről.
"A találkozót azért szerveztük, hogy megpróbáljunk közös megegyezésre jutni a tavaly augusztusi lengyelországi balesettel kapcsolatban" - írta Jakobsen. "De a beszélgetés tartalmának bizalmasnak kellett volna maradnia, ahogy azt ügyvédeink is jelezték."
Ami pedig a Jumbo holland sprinterét illeti. Growenwegen nemrég a Sporzának elmondta, hogy direkt készült fejben a girós visszatérésre, még egy pszichológushoz is eljárt.
https://i.eurosport.com/2020/11/11/2934858.jpg
„Rendben vagyok, az edzések jól mentek. Ha csak simán a sprintről van szó, nyerő formában vagyok. Az egyetlen kérdés, hogy mentálisan hogyan fogadom a versenyzést. Hogyan reagálok én a mezőnyre, ami mindig ideges? És hogyan reagál majd rám a mezőny?”

A versenyzőtársak várható (negatív) reakciói mellett, Groenewegennek a szurkolók nemtetszésére is fel kell készülnie, de állítása szerint ezzel sem lehet gond.
„Páran biztosan jól reagálnak majd, egyesek viszont nehezen fogják elfogadni, hogy ott leszek mellettük a Girón. Mindenki érzéseit elfogadom. A reakciók nem lehetnek rosszabbak, mint az előző pár hónapban. Sokat beszéltem erről a pszichológussal, készen állok a negatív fogadtatásra.”
Forrás: VeloNews
Kerékpár
Jakobsen: „Úgy érzem, ismét igazi versenyző vagyok”
10/04/2021 10:02
Tour de France
Pogačar tinédzserként nem a sárga trikóról, hanem egy oroszlános tetoválásról álmodott
4 ÓRÁJA