Napjaink legnagyobb sztárjai közül gyakorlatilag mindenki biztonságban van, Pogacar, Roglic, Van der Poel, Van Aert, Evenepoel vagy Pidcock még jó ideig nem fog izgulni a jövője miatt. De ott van Richard Carapaz, aki az év végén szabaddá válik, akárcsak az Arekával valószínűleg hosszabbító Nairo Quintana.
Bár egyre közelebb van augusztus első napja, amikor hivatalosan is bejelenthetők lesznek az átigazolások, pletykák természetesen már most is vannak. A Tour de France pihenőnapja meg mindig jó lehetőséget jelent a menedzsereknek…

Úgy tűnik, hogy az összetett-menőknél csak Richard Carapaz, a sprinterek közül pedig Cavendish, illetve Merlier válthat csapatot.

Akiknek nem kell izgulni a jövő miatt: Pogacar, Roglic, Van der Poel, Van Aert, Evenepoel

Kerékpár
A vártnál hamarabb térhet vissza a szörnyű bukás után Egan Bernal
TEGNAP 18:09
Napjaink legnagyobb sztárjai közül gyakorlatilag mindenki „biztonságban” van, Pogacarnak 2027, Evenepoelnak 2026 végéig van szerződése, de Van Aert is még két idényen keresztül a Jumbo versenyzője lesz. Pidcock nemrég hosszabbított az Ineos csapatával 2027-ig, Van der Poel váltására meg szinte semmi esély, hisz ő kiválóan érzi magát – a jövőre már WT-licensszel működő – Alpecinnél. Nem mellesleg a szerződése 2026 végéig biztos.

Merlier jön, Cav megy

„Három nagy sprinterrel nem vágunk neki a 2023-as szezonnak” – mondta határozottan Patrick Lefevere, márpedig ebből az következik, hogy ha Tim Merlier tényleg náluk folytatja (márpedig ez nyílt titok), akkor Mark Cavendish nem marad a csapatnál. A brit sprinterrel kapcsolatban lehetséges állomáshelyként nemrég felmerült az EF (Vaughters megerősítette, hogy már beszélgettek a közös folytatásról), de róla ennél többet most nem lehet tudni. Egy biztos, Merlier jön, Cav megy, ezt még Patrick Lefevere is megerősítette a Tour második pihenőnapján.
A jövőre már Soudal-Quick Step néven futó belga csapat egyébként Matteo Malucellit (ex-Gazprom-versenyző), és a Girót a 6. helyen záró Jan Hirtet is figyeli.

Mark Cavendish

Fotó: AFP

Hindley, Girmay, Landa, Almeida – a Giro sztárjai biztonságban vannak

A tavasz egyik nagy híre volt Bini Girmay hosszabbítása, az eritreai versenyző a mostani szezon mellett még négy évig lesz a Wanty csapatának tagja. Ráadásul a Gazzetta szerint az eddigi 300.000 eurós éves fizetését minimum megháromszorozta a Gent-Wevelgem megnyerésével. A friss Giro-győztes Jay Hindley-nek 2024 végig van szerződése a Borával, Landa és Bilbao megállapodása csak a következő év végén jár le, Joao Almeida meg az előző télen váltott csapatot, és írta alá 2026-ig az UAE-vel.

Mi lesz Carapazzal?

Az átigazolási időszak legnagyobb kérdése, hogy hova igazol a Girót második helyen záró Richard Carapaz? Spanyol sajtóinformációk szerint a korábbi ellentétek ellenére a Movistar szívesen visszavenné, hisz ők jövőre már nem számolhatnak Valverdével. Viszont a Velonews és a Gazzetta arról írt, hogy Carapaz szinte biztosan az EF Education versenyzője lesz. Ennek ellenére nyilván azt sem lehet teljesen kizárni, hogy az ecuadori versenyző marad az Ineos-nál, ami, figyelembe véve az eddigi eredményeit (három nagy kört is dobogón zárt), azért nem lenne elképzelhetetlen.

Richard Carapaz, Giro 2022

Fotó: Getty Images

Jó tavasz, jó szerződés?

Dylan Teuns nem csak Fléche Wallonne-t nyert tavasszal, hanem kifejezetten jól ment a Flandrián és az Amstelen, győzött a Romandián, így pedig elég jó tárgyalási pozícióba került. Állítólag az Alpecin mellett az Israel vinné, de a hírek szerint az Ineos is figyeli. A Thymen Arensman (DSM) iránt érdeklődő brit csapat egyébként könnyen elveszítheti a Roubaix-győztes Dylan van Baarlét, aki valószínűleg jövőre már a Jumbo versenyzője lesz, akárcsak Wilco Kelderman.
Belga sajtóinfók szerint a Lottót 11 év után elhagyó Tim Wellenst az UAE Emirates szeretné megszerezni, Natnael Tesfazion meg szinte biztosan a Treknél folytatja. A Touron szakaszt nyerő Michael Matthewst az új főszponzorral (Carrefour) erősítő B&B Hotels figyeli, a DSM csapatát elhagyó Søren Kragh pedig jövőre az Alpecin versenyzője lesz.
Az FDJ jó eséllyel elveszíti Stefan Küngöt, akit a hírek szerint a Trek mellett a DSM is szívesen leigazolna.
Kerékpár
Peák Barnáéknál folytathatja Tom Dumoulin
07/08/2022 07:53
Kerékpár
Merlier: "Soha nem volt még olyan sprinter, aki ennél a csapatnál megbukott volna"
06/08/2022 07:47