Futás, steak, borozás, egy túra a Vespával, meló a farmon, vagy nyaralás a világ másik felén.
Mindenki másként tölti a szabadságát, de egy biztos, a belga profik többsége 3-4 hétre biztosan leteszi a kerékpárt. Sokan például futással hangolódnak majd az új szezonra, van, aki túrázást vagy montizást tervez a haverokkal, megint más napi 2 órát szeretne eltölteni a PlayStation előtt.
Nézzük, hogy pihennek és milyen programokat terveznek a belga versenyzők az előttünk álló egy hónapra.
Kerékpár
Meleg, nyugi, belga társak és figyelő drónok – ez várja Evenepoelt a spanyol bringás paradicsomban
12/11/2022 - 17:00

Tim Merlier: Padel és egy kis tollas

"Cameron és én Dubaiba utaztunk nyaralni ahol talán egyszer-kétszer elmegyek futnti, de tollasozni meg padelezni is szeretnék. November 11-én aztán Cameron apukájának, Frank Vandenbroucke-nak az emlékére rendeznek egy futóversenyt, ahol biztos elindulok. Ha minden jól megy, 4.30-5 perc közötti kilométereket hozhatok. Amúgy hamarosan érkezik a baba, szóval van dolgunk bőven, a gyerekszoba szerencsére nemrég elkészült."

Jan Bakelants: Most már mehet a borozás

"Háromgyerekes apuka vagyok, ők minden időmet lefoglalják. Amúgy szép az idő, szóval nem álltam le teljesen, napi 1-2 órát tekerek. De semmi komoly, csak gurulgatok, meg bicóval járok át a haverokhoz. Szeretnénk nyaralni menni, de a helyszínt még nem tudom, lényeg, hogy jó borokat lehessen kóstolni :) Amúgy az egyetlen dolog, amit mostanában tényleg másképp csinálok, hogy esténként egyszer-egyszer megiszom egy jó pohár bort."

Dries De Bondt: Már két 180-at is dobtam

"A szünetben mindenképpen padelezni fogok. Régebben teniszeztem, és nem is vagyok rossz benne, bár ezt csak én állítom magamról :) A legjobb barátommal vettünk egy biliárdasztalt, meg van dartstáblánk is, szerintem sokszor fogok ezeken játszani. Amióta megvan a tábla, már két 180-at is dobtam. Lesz egy nagyobb utazásom, mert a Zöld-foki-szigetekre megyünk nyaralni, de utána rögtön visszaugrom a kerékpárra, mert többet úgysem bírok ki tekerés nélkül.”

Mauri Vansevenant: A farmon mindig van mit csinálni

"Négy hétre szükségem lesz kerékpár nélkül. Csak azért, hogy utána megint kedvet kapjak hozzá. Nem megyek nyaralni, inkább elintézek néhány dolgot a farmon, a birkákkal mindig van valami tennivaló, és a gépeket is karban kell tartani. Ha az időjárás engedi, talán elmegyek túrázni, és eszem a jó kis hazai ételeket, ami a sok szállodai kaja után, igazi felüdülés lesz :) Aztán valamikor november közepén elkezdem a felkészülést a következő évre.”

Mauri Vansevenant

Fotó: Instagram

Jasper Philipsen: Steak, sültkrumpli, és egy jó pohár bor

"Pár napig nem tervezek semmi extrát, talán párszor elmegyünk étterembe, ahol végre ehetek steaket, amit imádok. Hozzá jöhet sültkrumpli, meg egy-két pohár bor, és kicsit tovább maradok fent, mint versenyidőszakban. Talán elmegyek futni, a barátnőm jár egy személyi edzőhöz, szerintem őt párszor el fogom kísérni. Ezután Szingapúrban és Saitamában indulok két kritériumversenyen, összesen 12 napot leszek ott. Még soha nem voltam Ázsiában, úgyhogy az is extra élmény lesz."

Gerben Thijssen: Napi két óra a PS-en

„A barátnőmmel Sharival (Shari Bossuyt) nemrég vettünk egy házat Nyugat-Flandriában, és még van egy kis munka vele. Például fel kell húznunk a kerítést. Ő a pálya vb-n ment, én meg a TDU miatt korán kezdem a felkészülést, szóval nem tudunk együtt nyaralni. Egyébként naponta kb. 2 órát játszom a PS-en, az új F1-es játék teljesen beszippantott, nagy Valtteri Bottas szurkoló lettem. Amúgy sorozatokat nézek a Netflixen, meg sétálok Ukkie-val, az ausztrál juhászunkkal, akire szezon közben nincs elég időm.”

Yves Lampaert: Lakóautóval megyünk Németországba

„Egy ideig nem fogok kerékpárra ülni, ez biztos. A családdal kiveszünk egy lakóautót, és elmegyünk Németországba. Amúgy találkozom a haverokkal, van egy esküvői meghívónk, és talán megyek túrázni. Nem maradok nagy utazás nélkül, mert el kell mennem Kaliforniába, hogy szélcsatornában tudjak tesztelni. Szóval ez a szünet is gyorsan el fog telni.”

Greg Van Avermaet: Felpattanok a Vespára, és elindulok valahova

"Kihasználom a szabadnapokat, és minden időmet próbálom a gyerekekkel tölteni. A feleségemmel elmegyünk Olaszországba, egy ligúriai nyaralásra, aztán a srácokkal nyomunk egy nagy ardenneki kirándulást. Sokat nem akarunk utazni, maximum 2 órás repülőutat vállalok. Aztán találkozom olyan barátokkal, akikkel szezon közben nem tudok, és ha az időjárás engedi, felpattanok a robogómra. Van egy 1959-es Vespám, kiválóan működik, talán csak úgy elgurulok vele Brüsszelbe vagy Antwerpenbe.”

Greg Van Avermaet

Fotó: Instagram

Arnaud De Lie: Először pihenek, aztán megyek futni

"Szerintem nagyjából három hétig nem fogok tekerni. Bár Philippe Gilbert búcsúján még ott voltam, maximum a haverokkal megyek el egy-két körre. Aztán szépen lassan elkezdek futni, tavaly is elindultam 2 helyi versenyen. A 10 kilométert 39 perc alatt hoztam le. Nem volt rossz, élveztem, de a győzelemhez még mindig öt perccel jobb idő kellett volna. Aztán besegítek otthon a farmon, az valahogy mindig megnyugtat.”

Jordi Meeus: Jöhet San Francisco, Las Vegas és Los Angeles

"Az előző szombatig Ausztriában voltunk a Borával, egy amolyan csapatépítős hétvégén, aztán elrepülök az Egyesült Államokba, hogy meglátogassam a Specialized központját. Hét napot leszek ott, aztán két hét kaliforniai nyaralás következik. Azt hiszem, San Francisco, Las Vegas és Los Angeles biztosan ott lesz az állomáshelyek között. Aztán visszajövök, és talán lesz időm egy montis túrára a haverokkal. De ismerem magam, addigra már hiányozni fog a tekerés.”

Victor Campenaerts: Kocsma, sör és Thaiföld

„Megragadom a lehetőséget, hogy találkozzak a barátaimmal és a családommal, meg biztosan elmegyek egy-két bárba sörözni. Novemberben két hétre Thaiföldre utazunk a barátnőmmel, de a bicóm is jön velem. Bangkokban alszunk néhány napot, én meg szépen kikapcsolom a mobilom. Antwan Tolhoeknak van egy ismerőse arrafelé, aki segített nekünk jó túraútvonalakat választani, meg előre lefoglalta a szállásokat. Szóval lesz tekerés, tíz nap alatt körülbelül 750 kilométert fogunk megtenni. Eléggé hegyes a környék, de nem rohanunk sehova.”
Forrás: nieuwsblad.be
Kerékpár
Bini és a többiek – Öt versenyző, aki berobbant az idei szezonban
07/11/2022 - 18:47
Kerékpár
Miért cseréli le Evenepoel a szülővárosát a napfényes Alicantéra?
21/10/2022 - 09:19