Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Súlyos sérülései miatt mesterséges kómában tartják a kerékpárost, aki a baszk körversenyen bukott

Eurosport Magyarország

Publikálva 09/04/2022 - 17:40 GMT+2

A Jumbo-Visma holland versenyzője, Milan Vader rendkívül súlyos, de stabil állapotban kórházban fekszik, miután pénteken a baszk körverseny ötödik szakaszán balesetet szenvedett. Csapata, a Jumbo-Visma szombati tájékoztatása szerint a 26 éves sportolót fej- és mellkasi sérülésekkel, valamint kulcscsont-, lapocka- és többszörös csigolyatöréssel ápolják a bilbaói egyetemi kórházban.

Milan Vader

Fotó: Getty Images

Mesterséges kómában van Milan Vader holland profi kerékpáros, aki pénteken súlyos balesetet szenvedett a baszk körverseny ötödik szakaszán.
Csapata, a Jumbo-Visma közölte, hogy Vader állapota stabil, de a sérülései súlyosak.
A Cycling News az AD.nl nevű holland hírügynökségre hivatkozva írta, hogy a versenyző édesapjával, Patrickkal beszéltek, aki megerősítette, hogy azonnal megműtötték a 26 éves kerékpárost, hogy a nyaki verőerét ért sérülés következtében biztosítva legyen az agya vérellátása.
Mivel fej- és mellkasi sérülésekkel, valamint kulcscsont-, lapocka- és többszörös csigolyatöréssel ápolják, az orvosai altatásban tartják. Robert Kempers csapatorvos vele van a kórházban, a szülei pedig Spanyolországba utaztak, hogy szintén mellette lehessenek.
Vader az első profi szezonját tölti a Jumbo-Vismánál, a Valenciai körversenyen mutatkozott be idén februárban, a Strade Bianchéra is nevezte a csapata, ott az 50. helyen végzett. Korábban mountain bike-ozott, holland nemzeti bajnoki címet nyert a junioroknál és a felnőtteknél is. 2019-ben bronzérmes volt a Mountain Bike Európa-bajnokságon Mathieu van der Poel és Florian Vogel mögött.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés