Primoz Roglic nyerte a Baszk körversenyt, az eddigi sárga trikós Brandon McNulty kicsúszott a top 10-ből.

Mindössze 112 kilométer, de hét (!) kategorizált emelkedő várt a versenyzőkre a Baszk kör hatodik, utolsó szakaszán. Bő nyolcvannal a vége előtt egy jó nevekből álló, hét-, később tizennégy fősre duzzadt szökevénycsoport otthagyta a többieket, annak ellenére, hogy a mezőnyben alapból is nagyon komoly volt a tempó.
Hatvan volt hátra, amikor lejtmenetben történt egy szakadás az esélyesek csoportjában, aminek McNulty és Pogacar lett a vesztese, Roglic pedig a győztese. A két szlovén nagyon nagyot ment, a Vuelta címvédője folyamatosan szórta ki az ellenfeleket, a hátul ragadt Tour-győztes pedig hatalmast küzdve próbált felérni a honfitársára. Közben az összetettben vezető McNulty egyre inkább leszakadt, virtuálisan el is vesztette a sárga trikót.
Kerékpár
Roglič óvatos, de a nagy kérdésre még nem tudja a választ
TEGNAP - 18:16
Az utolsó emelkedőnek a Roglic-Gaudu-Carthy hármas vágott neki elsőként, de mögöttük egyre komolyabb tempóval jött a Pogacar-féle sor is. A francia eggyel feljebb kapcsolt, amire Roglic még tudott reagálni, Carthy azonban nem.
A szakaszt Gaudu nyerte Roglic előtt. Összetettben a szlovén mögött csapattársa, Vingegaard lett a második, Pogacar pedig feljött a dobogó harmadik fokára.

Baszk körverseny, 6. szakasz

Kerékpár
Pogačar: „Nagyon jó lenne újra Bernal ellen versenyezni”
25/11/2022 - 17:30
Kerékpár
Honnan indult a Jumbo-Visma, és hogyan vált a mezőny egyik legjobb csapatává?
22/11/2022 - 17:02