Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A szokásos erős kezdés: Roglic nyerte a Baszk kör időfutamát

Bodnár Gergő

Frissítve 05/04/2021 - 20:47 GMT+2

Tadej Pogacar, Tao Geoghegan Hart és Primoz Roglic egymás ellen, vagyis a tavalyi év három GT-győztesével rajtolt el hétfő délután a 60. Baszk körverseny.

Primoz Roglic a Baszk körverseny időfutamán

Fotó: Twitter

Kezdésként egy nem hosszú, de két komolyabb emelkedőt tartalmazó időfutammal indult a verseny, amit nem meglepő módon Primoz Roglic nyert. A Jumbo-Visma rajta kívül még két versenyzőt adott a top 5-be, hisz a Coppi e Bartalit megnyerő Jonas Vingegaard harmadik, Tobias Foss pedig negyedik lett.

Tadej Pogacar (akárcsak Adam Yates) kezdésként 28 másodpercet kapott Roglic-tól, az Astanából pedig nem az előző, 2019-es kiírást megnyerő Ion Izagirre, nem is Jakob Fuglsang, hanem Alex Aranburu volt a legjobb, aki fél perc hátránnyal jött meg a kilencedik helyen.
Az UAE-ben tekerő Brandon McNulty pedig elég csalódott lehet, hisz nagyot ment, kifejezetten közel volt ahhoz, hogy megszerezze az első World Tour szakaszgyőzelmét, de két másodperccel kikapott Roglic-tól. Akinek a mai győzelmével nem szakadt meg a 2017-es Baszk körön kezdődő, tényleg durva sorozata, amely szerint a legutóbbi 17 (!) többnaposán mindig nyert legalább egy szakaszt, vagy elvitte az összetettet.
picture

Primoz Roglic in Bilbao 2021

Fotó: Imago

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés