Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Visszavonul az NHL legeredményesebb amerikai kapusa

Eurosport
Eurosport

Publikálva 29/04/2021 - 20:57 GMT+2

Ryan Miller, az Anaheim Ducks jégkorongozója bejelentette, a szezon végén befejezi pályafutását.

Vancouver-MVP Ryan Miller gibt Karriereende bekannt

Fotó: SID

Ryan Miller, az Anaheim Ducks jégkorongozója csütörtökön bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul.

A 40 éves hokis 18 éves NHL-karrierjét zárja le, a liga legeredményesebb amerikai kapusaként.
Miller a Buffalo Sabres, a Vancouver Canucks, a St. Louis Blues és az Anaheim mezét viselte az NHL-ben, eddig 794 találkozón. Az elmúlt három szezonban a Ducksban játszott, a mostani idényben John Gibson szorította őt háttérbe.
Millert buffalói időszakában megválasztották az NHL legjobb kapusának a 2009/10-es idényben, pályafutása során még a Michigan State Spartans játékosaként volt az alsóbb ligák, az NCAA és az AHL legjobb hálóőre is. Karrierje egyik csúcspontjaként az amerikai válogatott tagjaként ezüstérmes lett a 2010-es téli olimpián, Vancouverben ő lett az ötkarikás torna legjobb kapusa és egyben a legjobb játékosa is. Kollégái közül senki más nem tudta mind begyűjteni ezeket az egyéni különdíjakat.
A győzelmeket tekintve 390 sikerrel az NHL kapusai között a 14., 21 621 védésével pedig a liga örökrangsorában a 12. helyet foglalja el. Az amerikai hálóőrök között viszont az első helyen van győzelmeivel, és második a gól nélkül lehozott találkozókat (44), valamint a lejátszott mérkőzéseket illetően is.
Karrierje során hétszer jutott csapataival a rájátszásba, idén erre a nyugati főcsoportban utolsó helyen álló Anaheim Ducksszal már nincs esélye.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés