Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megdőlt a megdönthetetlennek hitt rekord

Gecsei Dina

Publikálva 20/04/2021 - 10:56 GMT+2

A legendás Gordie Howe rekordját Patrick Marleau állította be.

Patrick Marleau (NHL)

Fotó: Getty Images

A Vegas Golden Knights otthon szétlövés után 3-2-re legyőzte a San Jose Sharks együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján, a vesztes csapatban Patrick Marleau 1768. ligamérkőzésén lépett jégre, és ezzel megdöntötte Gordie Howe rekordját.

Ez egy érzelmi hullámvasút, és az egyszer biztos, hogy hosszú menet volt.
- mondta Marleau a meccs után. "Nagyon hálás vagyok, hogy képes voltam megcsinálni, de ehhez az a rengeteg támogatás kellett, amit a pályafutásom alatt kaptam. Ez az, amit sohasem felejtek el."
Gordie Howe 1961. november 26-án állította be a legtöbb alapszakasz meccses rekordot, ő volt, aki elsőként beérte Ted Lindsay 1000 meccses sorozatát. Howe 1687 meccsen lépett jégre, 25 idényben a Detroit Red Wings színeiben (1946-71 között), majd hozzácsapott még 80 meccset a Hartford Whalersnél az 1979-80-as szezonban. Ez a rekord most már Marleau-é.
Gordie Howe
A 41 éves Marleau 1596 meccset játszott le a Sharks mezében, illetve két rövid kitérő alatt a Toronto Maple Leafs-nél 164, a Pittsburgh Penguins-nél pedig még 8 meccset csapott hozzá az elképesztő karrierjéhez.
Az első játékrészben, az első sípszó után egyszercsak megállt a játék. A hangosbemondóban ismertették Marleau rekordját, a szurkolók tapsolni kezdtek, a két csapat játékosai pedig az ütőjükkel tisztelegtek Marleau rekordja előtt. Az NHL első embere, Gary Bettman egy különleges videóval készült.
"Ha csak egy mondatban említenek valakit Gordie Howe-val, az már egy olyan eredmény, amiről a legtöbb hokis csak álmodhat. Az egyik rekordjának a megdöntése pedig egyenesen történelmi tett." - fűzte hozzá a videóhoz Bettman a gratulációjában.
"Ahhoz, hogy valaki kiérdemeljen egy értékes helyet egy NHL sorban, azt estéről estére, évről évre, minden meccsen ki kell érdemelnie. Rendkívüli tehetséggel kell rendelkeznie, szenvedéllyel kell a játékhoz állnia, állandóan arra kell törekednie, hogy formában maradjon, hogy megőrizze hatékonyságát, és persze hogy folyamatosan fejlődjön annak érdekében, hogy az edzői ne ültessék kispadra. Marleaut láttam, ahogy az NHL játékosok példaképévé nőtte ki magát a jégen, és azon kívül is. Gratulálok ehhez az elképesztő eredményhez, és a karrierhez, amelyben nyoma sem volt a lassulás jeleinek."
"Nem tudtuk, hogy az első sípszó után megállítják a játékot, nem tudtunk a videóról, a két csapat és a közönség reakciójáról, igazán megható pillanat volt" - mondta Logan Couture, a Sharks csapatkapitánya. "Mindenki, akinek ebben része volt, egész életében emlékezni fog erre a pillanatra, remek, hogy részesei lehettünk."
A meccs után Marleau megköszönte a támogatást a játékostársaknak, rajongóknak, a családnak és a barátoknak is. Az egyik első interjúban azt kérdezték tőle, hogy mi tartja őt a pályán.
Egyszerűen csak imádom. Semmi sem fogható ehhez.
Álló ováció fogadta Marleaut, ahogy az öltözőbe ment, könnyek között mondta el, hogy milyen sokat jelentettek számára a csapattársai az évek során, és hogy soha nem jutott volna ilyen messzire azok nélkül az emberek nélkül, akik mellette álltak.
Forrás: nhl.com (részben)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés