Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wayne Gretzky szerint Ovechkin megdönti az ő hihetetlennek tűnő rekordját

Sergő Z. András

Frissítve 25/12/2021 - 10:07 GMT+1

A kanadai legenda több, mint 20 éve birtokolja a legtöbb gólt szerző NHL-játékos címét. De ez valószínűleg már nem sokáig lesz így, állítja Gretzky, sőt, igazából örülne is neki.

Alex Ovechkin #8

Fotó: AFP

Amit a 36 éves orosz művel, arra nincsenek szavak

Wayne Gretzkynek semmi kétsége afelől, hogy Alex Ovechkin meg fogja dönteni az ő 894 gólos NHL rekordját. Az idei szezon 31 meccsén 22 gólt szerzett eddig, ezzel 752-nél jár. A Washington Capitals támadója így 143 gólra van Gretzkytől.
„Nem kérdés, hogy le fog hagyni, és szerintem ez nagyon jó”nyilatkozta Gretzky a The New York Timesnak egy, a héten megjelent cikkben. „Nagy valószínűséggel 40-50 gólt lő a szezonban, vagy akár többet. Semmi kétségem, hogy végérvényesen átadja a múltnak az én rekordomat.”
Gretzky 1999-ben vonult vissza, miután 20 éven át játszott az NHL különböző csapataiban; erősítette az Edmonton Oilerst, a Los Angeles Kingset, a St. Louis Bluest és a New York Rangerst. Az orosznak ez a 17. szezonja a Washingtonban. Ebben az idényben hagyta el a rangsorban Marcel Dionne-t (731 gól) és Brett Hullt (741), és ezzel följött az örökranglista negyedik helyére. Előtte a kanadain kívül már csak Jaromír Jágr (766 gól) és Gordie Howe (801 gól) áll. Ovechkin egyébként „csak” második jelenleg a góllövőlistán, azt az Edmonton Oilers 23 gólos német centere, Leon Draisaitl vezeti.
A kanadai egyébként mostanában az „NHL on TNT” műsorában vesz részt szakértőként, többször is elmondta, szurkol Ovechkinnek, hogy megdöntse a rekordot. A The New York Timesnak azt is említette, ha kimarad néhány meccs gól nélkül, bátorító üzeneteket fog küldeni neki.
Én vagyok a legnagyobb rajongója
– tette hozzá.
Az orosz egyébként ezzel a tempóval 58 gólig juthat a bajnokságban, ami a második legjobb lenne minden eddigit tekintve. Ennél jobb csak a 2007-08-as szezonban volt, akkor 65 gólt szerzett. Ezzel egyébként ez lenne a kilencedik 50+ gólos szezonja, ebben már idén utol tudná érni Gretzkyt és Mike Bossyt, ők is eddig jutottak. Az összgólszám harmadik helyéhez elég 37 gólig jutni idén, akkor éri utol Jágrt. De az élen álló két játékos is befogható, hiszen Ovechkin öt éves szerződést írt alá nyáron Washingtonban.
„Ha egészséges marad, azt hiszem, az tesz jót ennek a sportágnak” – mondta Gretzky még a szezon előtt.
És ez nemcsak az NHL-nek jó, hanem az orosz hokinak is. Ő a jégkorong számára világszerte példa. Azt hiszem, én vagyok az egyik legnagyobb rajongója, és nagyon jót tenne a sportnak, ha meg tudná dönteni a rekordomat.
Szóval csak figyelnie kell a pihenésre, hogy még két, három, négy éven át játszhasson, és akkor valószínűleg meglesz.”
Forrás: nhl.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés