Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bothiányt okozhat az NHL-ben a koronavírus

Eurosport
Eurosport

Publikálva 17/02/2020 - 15:29 GMT+1

-

Fotó: Eurosport

Amerikai sajtóhírek szerint váratlan helyen és formában érezteti hatását a Kína-szerte tomboló koronavírus: az ázsiai ország által bevezetett karanténszerű munkavégzési és szállítási korlátozások miatt veszélybe került az NHL csapatainak botkészlete.

Az észak-amerikai elitligában szereplő franchise-ok háromnegyede három olyan gyártó eszközeit használja (Bauer Hockey, CCM Hockey, True Hockey), amelyek kivétel nélkül Kínában gyártják le az NHL csapatok botjait, és onnan szállítják át a tengerentúlra. A minap lejátszott Buffalo Sabres-Detroit Red Wings alapszakasz mérkőzés során a liga közvetítési jogait birtokló NBC tévécsatorna elemzőjének egy neve elhallgatását kérő, az egyik csapat felszerelés menedzsereként dolgozó személy „komoly készlethiányról” számolt be. Az inkognitóban nyilatkozó riportalany szerint az érintett gyártók által ellátott csapatok korlátozzák is az elhasználható botok mennyiségét: edzésen egy, míg mérkőzésen két bot az elhasználható kvóta. Ismerve a liga nagy lövőinek ütőfogyasztási szokásait, ez igencsak komoly korlátozás, melyet aggodalommal fogadtak maguk a játékosok is.
picture

nhl_cikkbe.jpg

Fotó: Eurosport

Az érintett gyártók természetesen igyekeztek eloszlatni a negatív híreket, ellátási problémáikat ugyanakkor nem tudták leplezni. Ed Kinnally a Bauer Hockey ügyvezetője közleményében így fogalmazott:
„Gyártóink folyamatosan monitorozzák a vírus okozta nemzetközi helyzetet, viszonteladóink ugyanakkor rendelkeznek a szükséges készlettel, amely elegendő az idény végéig. Vannak tartalék készleteink szerte az USA-ban és Kanadában is, valamint folyamatos kapcsolatban vagyunk a csapatok felszerelés menedzsereivel, akik tájékoztatnak bennünket meglévő készleteikről, továbbá a játékosok eszközigényeiről.”
A fent említett három nagy gyártó mellett az NHL piac mindössze alig 22%-át ellátó Warrior kényelmes helyzetben van, hiszen a profi jégkorong ütőket a mexikói Tijuánában gyártja, ezáltal független a koronavírustól. Dan Mecrones, a cég profi csapatok ellátásáért felelős vezetője egy interjúban kijelentette: „Fel vagyunk készülve minden eshetőségre. Nagyon szomorú, hogy egy ilyen kaliberű egészségügyi veszély ütötte fel a fejét. Amennyiben partnereink szeretnék tőlünk beszerezni azokat a termékeket, amelyeket jelenleg nem tudnak önmaguk előállítani, nyitottak vagyunk a tárgyalásokra. A mi álláspontunk az, hogy minden olyan megoldásban érdekeltek vagyunk, amely segít megoldani a helyzetet.”
picture

nhl_cikkbe2.jpg

Fotó: Eurosport

A Nemzetközi Egészségügyi Szervezet (WHO) által globális veszélyként minősített koronavírus áldozatainak száma meghaladta a 900-at, további mintegy 40 000 megbetegedést regisztráltak világszerte, döntő többségében Kínában. A betegség hatása egyre inkább jelentkezik a sport világában is, hiszen a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) már döntött két ázsiai tornájának elhalasztásáról, a kínai asztaliteniszezők Katarban találtak ideiglenes otthonra, továbbá immáron hivatalos, hogy a Forma-1-es Kínai Nagydíj az idei szezonban elmarad. 
Szöveg: Nánási Antal
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés